Ungdomsringens Musikfestival fejrer 40 års jubilæum i Aalborg

10 maj, 2022 | 10:00
Unge fra hele landet samles i Aalborg, når Ungdomsringens Musikfestival 2022 fejrer 40 års jubilæum i Nordkraft den 3.-4. juni. Festivalen giver scenen til unge amatørbands og inviterer alle musikinteresserede til et brag af en fest.
Billedetekst: Foto: Ungdomsringen

Under overskriften “Mere filipensrock, tak! – Ungdomsringen vil arbejde for bedre og billigere musik for børn over hele landet”, bragte Børneavisen i 1982 en omtale af “Projekt Levende Musik”. “Projekt Levende Musik” var et landsdækkende projekt. Projektet blev året efter omdøbt til Ungdomsringens Musikfestival. Hvor omsiggribende dette projekt ville blive, var der ingen på daværende tidspunkt, der kunne gisne om.

Ungdomsringens Musikfestival sætter scenen i Aalborg

Vi har stolt fulgt op på historien, og Ungdomsringens Musikfestival er i dag en stor og velfungerende musikfestival, som samler unge fra hele landet til det største musikarrangement for amatørbands i norden. Musikfestivalen er en unik mulighed for at møde andre unge med samme interesse på tværs af kommune- og landegrænser. På Musikfestivalen i Nordkraft i Aalborg optræder ungdoms bands og unge solister fra hele landet samt Grønland. Vi anser Musikfestivalen for at være en fest for alle unge, ikke kun dem der optræder.

Musikfestivalen giver de unge en scene

Musik er jo fantastisk at drømme og gøre sig forestillinger til, og for mange følger der noget selvudvikling og identitet med, uanset om man spiller musik i band, eller man er lytter til musikken. Det er medvirkende til at gøre Ungdomsringens Musikfestival i Nordkraft relevant og velbesøgt, år efter år. Vi ønsker med Musikfestivalen at være med til at skabe gode rammer og muligheder for unge i Danmark til at udøve deres kreativitet i.

Ungdomsringens Musikfestival handler i sin helhed om at give de unge en scene, lade dem udfolde sig kreativt og give de unge koncertgæster en fed oplevelse, der inspirer og underholder. Men vi ønsker også med musikfestivalen at støtte de unge i at være en del af gode, sunde fællesskaber, da fysiske fællesskaber kan noget særligt og er vigtige for unges trivsel.

Vi håber, I har lyst til at lægge jeres vej forbi Ungdomsringens Musikfestival 2022, som i år har modtaget fondsstøtte fra Nordea-Fonden til afholdelse af musikfestivalen. Musikfestivalen afholdes i Nordkraft i Aalborg den 3.-4. juni.

DEKLARATION
Titel:Ungdomsringens Musikfestival
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden