Boligejere i Aalborg Kommune er blevet mere energibevidste

10 april, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Energirenoveringer har stået højt på dagsordenen hos danske boligejere i 2022, der i stigende grad har tilvalgt energioptimerende varmekilder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Denne tendens ses også i Aalborg Kommune, hvor antallet af parcelhuse opvarmet med varmepumpe er steget med 19 procent det seneste år. Det er godt ikke alene for pengepungen, men også miljøaftrykket, lyder det fra en lokal tømrermester i Gug, der oplever en generel interesse for energioptimerende løsninger.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Energikrise og økonomiske usikkerheder har det seneste år påvirket danskernes privatøkonomi, og særligt varmeregningen er i flere husstande skudt i vejret. Det har fået mange boligejere til at skifte varmekilde, og ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet af varmepumper, som er mere energi- og ressourcevenlige end andre opvarmningsformer, steget med hele 21 procent i 2022, hvis man sammenligner med samme periode året før.

Samme udvikling ses også i Aalborg Kommune, hvor 19 procent flere parcelhuse i 2022 blev opvarmet via en varmepumpe sammenlignet med året før. Hos den lokale tømrermester Anders Bagge mærker man også tydeligt, at energikrisen har fået flere boligejere til at prioritere energioptimerende løsninger til hjemmet:
– Boligejerne er blevet mere bevidste om, hvordan de kan sænke energiforbruget i hjemmet – og dermed ikke alene skrue ned for varmeregningen, men også miljøaftrykket. Et af de tiltag, vi lige nu ser hos flere boligejere, er, at man udskifter sin varmekilde til en mere energioptimerende løsning som eksempelvis en varmepumpe. Derudover er der også kommet et fokus på blandt andet udskiftning af døre eller vinduer, siger Anders Bagge fra Torp Byg i Gug, som er medlem af dørproducenten Swedoors håndværkerklub, Din Dørmand, og derfor blandt andet også rådgiver danskerne om, hvordan energivenlige dørløsninger kan bidrage til at sænke energiforbruget i hjemmet.

I de tilfælde hvor hoveddøren er af ældre dato, kan det ifølge Anders Bagge ofte også betale sig at skifte døren ud, når man vælger at udskifte sin varmekilde – på den måde sikrer man, at varmen bliver indendørs:
– Energirenoveringer som disse er oftest givet bedst ud, hvis de går hånd i hånd. Derfor kan det også ofte være en god idé blandt andet at udskifte hoveddøren, hvis den er af ældre dato og ikke lukker tæt, når man alligevel er ved at energioptimere boligen. I den forbindelse er det heller ikke overraskende, at vores dørleverandør Swedoor for eksempel oplever en stor efterspørgsel på lavenergidøre, da det er en nem måde at spare på husets energi.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Pressemeddelelse Swedoor
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt