Nordisk Film viser Lars H.U.G.s afskedskoncert i biografen

Lars H.U.G afskedskoncert Nordisk Film biografer
Billedetekst: Foto: Nordisk Film pressemeddelse

Oplev Lars H.U.G.s afskedskoncert i biografen

I 2016 spillede Lars H.U.G. sin allersidste koncert i Store VEGA i København – en koncert, der bandt sløjfe på 40 års musikhistorie. Koncerten er nu blevet til en film, som du kan opleve i fantastisk lyd og billede i Nordisk Film Biografer.

I 2016 annoncerede Lars H.U.G., at hans netop afsluttede “10 Sekunders Stilhed”-tour havde været den sidste. Dermed bandt han sløjfe på 40 års musikhistorie med H.U.G. og Kliché på de danske spillesteder. Den sidste koncert fandt sted den 1. september 2016 i Store VEGA i København, hvor H.U.G. og bandet spillede for fjerde gang på touren. Denne koncert markerede VEGAs 20-års jubilæum og blev altså Lars H.U.G.s sidste koncert.

Lydsporet fra koncerten blev optaget og udkom i maj 2021 som 3-dobbelt vinyl i en box med sangtekster, billeder og kunst på VEGA Rec. Hvad de færreste til gengæld ved er, at koncerten også blev filmet. Klippearbejdet har været enormt, og efter 2.034 dage er koncertfilmen nu klar. Det er ikke en almindelig koncertfilm. Det er et “musicians cut” af en musikers sidste og måske ultimative koncert. Hver sang er kælet for, klippet og bearbejdet for at bringe liv til sangen, til følelsen og til historien.

Koncerten strækker sig over hele Lars H.U.G.s karriere fra “Militskvinder”, den allerførste single med Kliché, over 80’ernes og 90’ernes storhedstid med “Elsker dig for evigt” og “Natsværmer”, et lille pitstop i de bossanovainspirerede sange som “Backwards” og helt til den sidste single “Altid lys”. Der er mindst én sang fra hvert af H.U.G. og Klichés ni album og mange flere fra de fleste. Derfor kan vi uden at ryste på hånden kalde det for en G.R.E.A.T.E.S.T. L.I.V.E. Koncert.

Unikt samarbejde mellem Lars H.U.G. og Nordisk Film Biografer

Visningen af koncertfilmen er kommet i stand i et unikt samarbejde mellem Lars H.U.G. og Nordisk Film Biografer, der som de første biografer i Danmark viser filmen. Det er dog ikke nyt at vise koncertoptagelser i biografen, hvor både lyd og billede i forvejen er i ultimativ kvalitet. Musikken er mixet i surround, så biografens lyd udnyttes, og publikum får oplevelsen af være til stede i koncertrummet. Om koncertfilmen fortæller Lars H.U.G: 

“Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg er utroligt taknemlig for CPH:DOX’ & Nordisk Films opbakning. I en tid hvor koncerter nærmest hører fortiden til, og hvor kultur ikke er noget man snakker om, er det stort at kunne præsentere en rigtig live-koncert for et publikum rundt omkring i hele landet. Nu er G.R.E.A.T.E.S.T. H.U.G. LIVE ikke længere forbeholdt de 1.200 mennesker, som var til stede den magiske septemberaften i VEGA i 2016. Nu kan alle få denne oplevelse med alt, hvad den indebærer: Hjerterytmer, fællessang, selvforglemmelse.”

Lars H.U.G. fortsætter: “Løssluppenhed og høj musik har været en mangelvare alt for længe. Uanset hvilke kriser vi går igennem som enkelt individ, nationalt eller globalt, er nødvendigheden af det unyttige, som Hendes Majestæt Dronningen ganske rigtigt fremhæver, vigtigt at værne om. Det er det, vi deler og det, der bringer os sammen. På tværs af forskellene. Jeg er stolt af at kunne bidrage med min sidste koncert, som i den grad var en kollektiv præstation, hvor band og crew spillede sammen, så alt løftede sig. På denne tour opdagede jeg, at jeg endelig var blevet professionel. Så kunne jeg godt tillade mig at stoppe med turnere,” slutter han.

Lars H.U.G. introducerer filmen i København og Aarhus

Den første visning af koncertfilmen bliver i den ikoniske Imperial-biograf i København mandag den 28. marts kl. 18.30. Her vil Lars H.U.G. introducere filmen, ligesom han er med til to visninger i Aarhus den 30. marts. Tirsdag den 29. marts kan filmen ses over hele landet i Nordisk Films biografer i Aalborg, Lyngby, Odense, Esbjerg, Hillerød, Næstved, Randers, Herning, Kolding, Køge, Viborg, Frederikssund og Nykøbing Falster.

 

DEKLARATION
Alt. tekst:Lars H.U.G afskedskoncert Nordisk Film biografer
Titel:Lars H.U.G.s
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden