Robotbror – sjældent dansk sci-fi-eventyr for hele familien

Medrivende dansk sci-fi-film er et frisk indspark i vintermørket til hele familien

Der er cirka lige så langt imellem danske familiefilm, der udforsker sci-fi-genren, som herfra og til Mars. Så Robotbror er et mere end velkommen pust på den danske filmhimmel.

Robotbror foregår i en nær fremtid, som på mange måder ligner vores – blot lidt bedre.

Klimakrise er løst og hvis du er sulten, ja så 3D-printer du blot mad. Plus, alle børn har deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter. Og så burde alt jo være godt.

Desværre forholder det sig ikke helt sådan for filmens hovedperson Alberte, som har en virkelig forældet én af slagsen og som mest af alt ligner en forvokset bamse. Af samme grund bliver hun mobbet i skolen. Men hendes popularitet ændrer sig drastisk, da hun på sin 12-årige fødselsdag får den nyeste humanoid-model G-20 som end ikke er lanceret endnu.

Albertes nye robot hedder Konrad, og han ligner faktisk 1:1 et menneskebarn. Men da Alberte en nat finder Konrad på toilettet, ja så brister illusionen om den perfekte robot. For robotter kan jo ikke skide?

Robotbror sætter fokus på og spørgsmål omkring venskab og ikke mindst den teknologiske verden børn står i og skal forholde sig til hver eneste dag.

Filmen er baseret på Morten Dürrs børnebog “Robotten kan skide!” Og har manuskript og instruktion af Frederik Meldal Nørgaard, der også har børnekomedierne Villads fra Valby, Kidnapning og Team Albert på film-CV’et.

Robotbror har premiere i dag i landets biografer

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden