Varm søndag i vente, men eksperter advarer om solens farlige stråler

9 juli, 2023 | 07:00
- Af Redaktion
Nordjyderne kan se frem til en varm søndag med temperaturer mellem 27 og 28 grader. Men selvom solen er fristende, er det vigtigt at tage visse forholdsregler. UV-indekset er højt, og eksperter advarer om risikoen for forbrændinger. Solcreme, skygge og beskyttende tøj er nødvendigt for at undgå skader fra solens stråler.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Søndagen bliver en varm dag i Nordjylland med forventede temperaturer mellem 27 og 28 grader. Mange mennesker er på ferie eller nyder en velfortjent weekend, og det kan være fristende at tilbringe hele dagen udendørs i det gode vejr. Men inden man bevæger sig ud i solen, er der nogle vigtige overvejelser at gøre.

UV-indekset for dagen er på seks, hvilket er det næsthøjeste niveau i Danmark. Det betyder, at risikoen for forbrændinger er markant større. Peter Dalum, projektchef for sol- og alkoholkampagner hos Kræftens Bekæmpelse, forklarer, at selv med en gennemsnitlig dansk hudtype kan man kun opholde sig i solen uden solcreme i omkring 30 minutter, før man begynder at blive forbrændt.

En almindelig misforståelse er, at man skal blive rød, før man bliver brun. Ifølge Peter Dalum er dette blot en myte. Når huden bliver brun eller rød, sker der to forskellige processer i kroppen. Når man bliver forbrændt, er det en betændelsestilstand, hvor kroppens naturlige reparation ikke kan følge med. Det er vigtigt at bemærke, at gentagen udsættelse for UV-stråling kan øge risikoen for DNA-skader og senere udvikling af kræft.

For at beskytte sig selv og sin hud mod solens farlige stråler er der nogle vigtige råd at følge:

Solcreme: Påfør solcreme for at beskytte huden mod solen og UV-strålerne.
Skygge: Sørg for at have skygge til rådighed, især for børnene. Søg selv skygge i løbet af dagen.
Solhat: Brug tøj, såsom en solhat, skjorte eller trøje, til at dække udsatte områder af huden.
Undgå solen fra kl. 12-15: UV-indekset er højest i dette tidsrum.
Peter Dalum fra Kræftens Bekæmpelse understreger vigtigheden af at tage disse forholdsregler. Han anbefaler at nyde solen, men med fornuftig beskyttelse af huden.

Husk, at selvom solen er tiltrækkende og kan være en kilde til glæde og velvære, er det afgørende at beskytte sig selv mod dens farlige virkninger. Ved at følge eksperternes råd kan man nyde solen og samtidig sikre sin sundhed og velbefindende.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Tv2Nord
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt