Rekordmange overnatninger i årets første fem måneder

9 juli, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Overnatningstallene på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem fortsætter med at stige i Danmark. I årets første fem måneder blev der registreret 12 millioner overnatninger, hvilket er en stigning på 1,2 millioner sammenlignet med samme periode sidste år. Stigningen skyldes primært udenlandske gæster, der har valgt Danmark som rejsemål. Hotelovernatningerne alene har for første gang overstået 4 millioner overnatninger i løbet af de første fem måneder af året.
Credit: Danmarks statistik
Info:
Credit: Danmarks statistik

Danske turiststeder oplever en fortsat stigning i antallet af overnatninger i årets første fem måneder, ifølge nye statistikker. Fra januar til maj 2023 blev der registreret i alt 12 millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem, campingpladser og i lystbådehavne i Danmark. Dette er en stigning på 1,2 millioner sammenlignet med samme periode sidste år.

Over de seneste ti år er antallet af overnatninger i årets første fem måneder steget med imponerende 40 procent. Hvis man ser bort fra 2020 og 2021, hvor rejseaktiviteten var begrænset på grund af COVID-19-pandemien, fortsætter overnatningstallet sin stigende tendens fra årene inden pandemien.

I maj måned alene blev der registreret i alt 3,9 millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem, campingpladser og i lystbådehavne. Dette repræsenterer en stigning på 5 procent sammenlignet med maj 2022. Denne stigning skyldes udelukkende en vækst i antallet af udenlandske overnatninger, der steg med 200.000. Antallet af danske overnatninger var på niveau med samme måned sidste år. De udenlandske turister valgte primært at overnatte på hoteller og campingpladser, der stod for 77 procent af de udenlandske overnatninger i maj.

Når man ser på den sæsonkorrigerede opgørelse, er det samlede antal overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem steget med 1,6 procent i maj 2023 sammenlignet med april 2023. Dog var der et fald på 1,2 procent i overnatningerne fra marts til maj sammenlignet med de foregående tre måneder.

Hotelovernatningerne har også oplevet en positiv udvikling. I løbet af årets første fem måneder oversteg antallet af danske hotelovernatninger 4 millioner for første gang nogensinde. Dette er en stigning på 1,5 millioner sammenlignet med samme periode sidste år. Hoteller øst for Storebælt har oplevet en imponerende stigning på 19 procent i overnatninger sammenlignet med samme periode sidste år.

Turismen i Danmark fortsætter dermed med at være en væsentlig drivkraft for økonomien, og landets smukke naturområder, kulturelle seværdigheder og gæstfrihed tiltrækker et stadig stigende antal rejsende både fra ind- og udland.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Danmarks Statistik
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt