Færre lejligheder på landsplan – Aalborg undtagelse

9 juni, 2023 | 15:00
- Af Redaktion
Når man ser sammenlagt over over foråret 2023, så er der sket i fald af de lejligheder i landet, man kan anskaffe sig - dog er der en stigning i blandt andet Aalborg.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Det er en stagnering af lejlighedsudbuddet sammenlignet med primo maj, hvor der var 6.754 lejligheder til salg.

Og ser vi på udviklingen igennem de seneste tre forårsmåneder, er der fra primo marts til primo juni sket et fald i udbuddet af lejligheder på fire procent.

“Forårsmånederne er typisk der, hvor boligmarkedet vågner op efter vinterdvalen, og hvor der kommer væsentlig mere aktivitet blandt både sælgere og købere. Derfor ser vi normalt også en stigning i udbuddet af boliger igennem forårsmånederne, men for lejlighedernes vedkommende er udviklingen gået den modsatte retning i år,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

God plads til flere lejlighedssælgere

I perioden 2018-2022 steg udbuddet af ejerlejligheder mellem 6 og 21 procent i perioden fra primo marts til primo juni, hvorimod der nu er tale om et fald på fire procent i samme periode.

Den usædvanlige udvikling kan forklares med flere årsager, forklarer Birgit Daetz.

“Ejerlejlighederne er den boligtype, som er tættest på at have nået det udbudsniveau, som vi kendte inden corona. Men når det er sagt, ligger det aktuelle udbud fortsat 21 procent lavere end primo juni 2019, og vi mangler det sidste boost for at nå helt tilbage til udgangspunktet før corona,” siger hun og tilføjer:

“Det lader til, at lejlighedssælgerne har haft brug for ekstra betænkningstid efter nedgangen i aktiviteten i efteråret, og selvom vi i de seneste uger har set en mindre stigning i antallet af sælgere, bliver der samtidig også solgt flere lejligheder, og derfor vokser det samlede udbud af lejligheder ikke. Der er med andre ord god plads til flere lejlighedssælgere på boligmarkedet netop nu,” siger Birgit Daetz.

Udviklingen på landsplan hænger i høj grad sammen med udviklingen i Københavns Kommune, der udgør langt det største marked for ejerlejligheder. Og her er der her sket et fald i udbuddet på fem procent den seneste måned, imens antallet af lejligheder til salg er faldet med 17 procent igennem de seneste tre forårsmåneder.

Samme tendens gør sig gældende på Frederiksberg, imens udbuddet er faldet en smule i Odense den seneste måned og steget i Aarhus og Aalborg.

Kilde: Boligsiden via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt