Seneste nyt om Spritten-konflikt

8 juni, 2022 | 08:00
Direktør for Spritten A/S og Aalborg Kommune er stadig i konflikt. Der tilføjes en ny dimension til konflikten, da det er kommet frem, at Aalborg Kommune pludseligt hævede prisen på en parkeringsplads med mere end 50%.
Spritten-konflikt fortsætter
Billedetekst: Foto: Spritten Facebook

Konflikten mellem Aalborg Kommune og direktør for Spritten A/S, Martin Nielsen har efterhånden dybe rødder i Aalborg. Nu afsløres en ny dimension af konflikten af et landsdækkende medie.

Det viser sig, at Aalborg Kommune og Martin Nielsen havde aftalt en pris på et areal til parkeringspladser, som direktøren skulle købe. Knap et halvt år senere hævede kommunen prisen på parkeringspladsen med mere end 50%.

Martin Nielsen har dokumenter fra maj 2019, hvor det fremgår, at Aalborg Kommune og direktøren var enige om en pris på 1,5 millioner kroner for arealet. I oktober 2019 er prisen pludseligt steget til 2,25 millioner kroner.

Asger Enggaard ville drøfte salget af parkeringsplads med kommunen

Forklaringen skal ifølge landsdækkende medie findes i aktindsigter i kommunikationen mellem Sprittens anden aktør entreprenør Asger Enggaard og Aalborg Kommune. Her afsløres et nært forhold mellem entreprenøren og kommunens topfolk.

Det landsdækkende medie afslører dele af kommunikationen. Denne korrespondence er en af de ting, der får direktøren til at anklage kommunen for nepotisme.

Martin Nielsen udtaler til landsdækkende medie, at sagen om køb af parkeringspladserne er en god opsummering af Aalborgs mange problemer.

Ifølge kommunen skulle det være beliggenheden så tæt på Limfjorden, der medførte prisstigningen på arealet. Martin Nielsen pointerer overfor landsdækkende medie, at han mener, at det er kommunens måde at tilgodese A. Enggaard på.

Det landsdækkende medie rapporterer, at der er tegn på, at Asger Enggaard har haft en finger med i spillet omkring prisstigningen på parkeringspladsen. Det fremgår af en mail, som entreprenøren har sendt til kommunen, hvor han efterspørger, at sagen drøftes nærmere.

Lokalplan for Spritten er formentligt drøftet på orienteringsmøde

En mailudveksling mellem entreprenøren og stadsarkitekt Peder Baltzer fra den 30. oktober 2020 refererer til et møde om den nye lokalplan for Spritten. Et møde, som direktøren for Spritten A/S ikke har deltaget i. Der er heller ikke noget referat af mødet.

Ifølge landsdækkende medie kalder kommunaldirektør Christian Roslev mødet for et orienteringsmøde, hvilket kommunaldirektøren mener, er begrundelsen for det manglende referat.

Tre timer efter mailudvekslingen var der en nyt lokalplansforslag for Spritten hos en kommunalansat.

Entreprenøren var selv interesseret i parkeringspladsen

Aalborg Kommunens direktør for By og Land har sendt det landsdækkende medie en besked, hvor det fremgår at han afviser beskyldninger om forskelsbehandling. Dog bekræfter han, at han husker mødet, da Asger Enggaard selv ville erhverve sig de føromtalte parkeringspladser.

Entreprenørens interesse i arealet er ny viden for Sprittens direktør. Prisstigningen giver derfor mening for Martin Nielsen, der ser den som en metode til at slippe ud af den aftale, som de havde indgået.

DEKLARATION
Kilde:BT, BERLINGSKE MEDIA A/S CVR-nr 29207313, Pilestræde 34, 1112 København K
Alt. tekst:Spritten-konflikt fortsætter
Titel:spritten
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden