Byrådsmedlem fra Aalborg blev spyttet på og chikaneret med racistiske tilråb af hundelufter

8 juni, 2022 | 04:15
Mandag blev byrådsmedlem Rosa Sulaiman (S) spyttet på og chikaneret med racistiske tilråb, mens hun luftede sin hund i en park i Vestbyen. Episoden udspillede sig ved højlys dag. Alligevel var der ingen, som gjorde noget.
Billedetekst: Foto: Facebook

Byrådsmedlem Rosa Sulaiman (S) skriver om episoden på hendes Facebook-profil. Her skriver politikeren, at hun sad ned foran sin hund i et parkområde i Vestbyen, da en mand går forbi og spytter efter hende.

Hun blev chokeret og spurgte manden, om han virkelig spyttede efter hende. Til det svarede han: “Hold din kæft din perkerluder”.

Manden sagde også: “Skrid tilbage hvor du kommer fra”, mens han fægtede vredt med armene.

Racistiske tilråb og vrede armbevægelser

Mandag aften besluttede Rosa Sulaiman at dele episoden på sin Facebook-profil. Hun overvejede ellers flere gange at lade være, men hun kom frem til, at hvis det var sket for andre, ville hun råde dem til at dele det. Derfor fulgte hun sit eget eksempel, da hun skrev og delte Facebook-opslaget.

Hendes opslag modtog mange kærlige kommentarer. Andre med lignende oplevelser sendte også en tilkendegivelse afsted under opslaget.

Byrådsmedlemmet skriver, at man ikke glemmer den slags kan ske. Som barn var hun vidne til, at hendes forældre blev udsat fuldtonet racisme. Det samme bliver man som efterkommer af invandrere ifølge Rosa Sulaimans Facebook-opslag.

Andre har lignende oplevelser

Polikeren udtrykker glæde ved, at hun fandt modet til at dele oplevelsen på Facebook. Hun skriver dog også, at det er grænseoverskridende og skamfuldt for hende.

Hun mener, at vi må hjælpe hinanden med at stoppe det. Vi skal tale om det med hinanden og vores børn, siger Rosa Sulaiman til det regionale mediehus.

Politikeren er stadig berørt af situationen. Alligevel mener hun, at det er hendes politiske pligt at bruge hendes platform til at meddele, at racisme stadig forekommer. Rosa Sulaiman pointerer, at der skal ske en bevidsthedsændring hos folk, da lovgivningen ikke forhindrer disse hændelser.

Det regionale mediehus skriver også, at Rosa Sulaiman bliver såret, når nogle Facebook-brugere kommenterer, at hendes medlemsskab af Socialdemokratiet, der er med til at sætte hende i den slags situationer. Hun synes, at det er en skam, at der er nogle, som har behov for at udtrykke sig sådan og få hende til at føle, at hun selv er skyld i episoden.

Derudover kommenterer byrådsmedlemmet på hundelufteren til det regionale mediehus. Manden lignede enhver anden borger. Det gjorde indtryk på hende, at hun så en ligevægtig borger stå bag chikanen. Hun mener, at det var det, der gjorde, at hun blev så overrasket. Samtidig ser hun dette som årsagen til, at der ikke var nogen, som blandede sig.

Del din oplevelse

Afslutningsvis siger Rosa Sulaiman til det regionale mediehus, at hun opfordrer andre med lignende oplevelser til at dele det med andre. Det behøver ikke være på Facebook, men det er helt okay at sætte sig til tasterne, hvis man har behov for det. Uanset hvad opfordrer hun til at dele. Mange tror nemlig, at det ikke sker.

Byrådsmedlemmet har anmeldt episoden til politiet.

DEKLARATION
Kilde:Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst
Titel:Rosa Sulaiman
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden