Købte skændselsgård for at rive den ned og bygge seniorboliger

8 april, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Tre lokale investorer har købt faldefærdig ejendom ved Tårs
Info:
Umit Yildirim Unsplash

Sammen har 77-årige Ole Thomsen, 73-årige Søren Larsen og 74-årige Ole Bach købt en forfalden gård  ved indkørslen til Tårs for at rive den ned og bygge 12 seniorboliger i stedet for. De mente, den var en skændsel for byen, og at der var behov for boliger til de ældre, så det ville de investere i.

 Ole Thomsen, der driver købmandsbutikken, HT Superland, havde en dialog over et halvt års tid med den tidligere ejer om at købe gården, og købet fandt sted i maj 2022. Ole Thomsen fik de to andre lokale erhvervsfolk med på idéen og nedrivningen gik i gang for en uges tid siden. Hjørring Kommune har arbejdet med at udfærdige en lokalplan med mulighed for et nybyggeri på stedet.

Planen er at opføre 12 nye 100 kvadratmeter store seniorboliger, som byen i høj grad mangler, og der er allerede efterspørgsel på dem. Også det gamle missionshus skal rives ned og grunden være med i projektet. Boligerne bliver nabo til det nyetablerede område ved Højmarkssøerne, så det er et godt område.

Ifølge Ole Bach, vil de tre herrer dog ikke selv står for projektet, men vil sælge projektet til en entreprenør, som kan stå for detailprojektering og driften bagefter. De er for gamle og har ikke forstand på udlejning af boliger, så de nøjes med at have taget initiativet. Meldingen fra Hjørring Kommune er, at lokalplan og byggetilladelse vil kunne være klar i første kvartal af 2024, men de tre presser på for at få det hurtigere igennem.

Navnet til det nye boligprojekt er endnu ikke fundet, men Ole Thomsen udlover ifølge Nordjyske en købmandskurv som præmie til den i lokalbefolkningen, der kommer med et rigtigt godt forslag.

Kilde: Nordjyske

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt