Randers fik et slag Prip

8 april, 2022 | 19:39
Tik-tak! 319 dage. Så længe er det siden AaB-anfører Lucas Andersen sidst var i aktion for nordjyderne, da han blev indskiftet efter 63 minutter i 3-0-sejren over Randers
AaB
Billedetekst: Foto: MinByAalborg

To sejre og et nederlag. Det var statistikken for Lars Friis før aftenens opgør på Aalborg Portland Park, som tog hul på 2. runde af Mesterskabsspilet i 3F Superligaen her til aften. Holdet, der blev budt op til dans, var Hestene fra Randers som leverede en overbevisende præstation i 1. runde, da de tog til Brøndby og vandt 0-1.

AaB havde for første gang i sæsonen anfører Lucas Andersen med i truppen, som dog måtte starte med at iagttage kollegaerne få en drømmestart fra bænken.

Prip går mål-amok!

Der skulle nemlig ikke gå mere end fem minutter før AaB slog til for første gang. Genopstandne Kasper Kusk havde bolden i venstre side og fandt elegant brandvarme Louka Prip, der klinisk kunne bringe hjemmeholdet foran 1-0 og festen var rykket fra Gaden til Harald Jensens Vej for et par timer. Men hjemmeholdet og Prip var langt fra færdige med at flirte med målmaskerne.

Milan Makaric blev sendt afsted på en kontra. Han fandt Kusk på midten, som på elegant vis serverede bolden til Prip, der endnu gang passerede Patrik Carlgren i Randers-målet og sendte Portland Park i drømmeland.

Randers på hælene

Randers var nede med 2-0 før de stort set var steget af bussen, og var nødsaget til at genopfinde sig selv. Retfærdigvis skal det siges, at gæsterne kom frem til en række halve chancer, der kunne have udløst en reducering. Stephen Odey fik en friløber ned mod Jacob Rinne, men skarpheden svigtede for Randers-topscoreren mod den svenske klassemålmand, der måske følte han skyldte en redning efter søndagens opgør mod FCK.

Her der og alle vegne var Louka Prip igen tæt på, men desværre for AaB-topscoreren strøg bolden en meters penge forbi gæsternes mål.

Kort før pause-teen var det tæt på, at Bjørn Kopplin fik bragt lidt spænding og optimisme ind i kampen for gæsterne, men tyskeren måtte se sit hovedstød ryge over målet. En chance han burde have fået mere ud af.

Mr. Magic gør comeback

Gæsterne skulle nu hente to mål og to point på værterne og det fik naturligvis Thomas Thomasbergs mandskab til at satse fra 2. halvlegs start. Men som i 1. halvleg manglede skarpheden, når kronjyderne fik chancen.

Typisk for kampen så var det igen hjemmeholdet, der slog til og lukkede opgøret. Trioen Makaric, Prip og Kusk slog til igen igen. Kusk sendte Prip i dybden og her var det så 1. halvlegs dobbelt målscorer, der kom i oplæggerens rolle, da han med superb overblik serverede bolden for Makaric, som kunne sætte kryds ved sit syvende sæsonmål på CV’et.

Efter godt en times spil skete det så.  Lucas Andersen blev sendt på banen for første gang siden den skade, der sendte ham ud i fodboldmørket i maj måned for næsten et år siden.

Lucas Andersen tæt på drømmecomeback

Og det var da også lige før den savnede helt og anfører kunne gøre comebacket til et Askepot-eventyr, da han med et elegant chip passerede Randers-keeperen, men forsøget blev afværget af svenske Hugo Andersson. Tænk at han kunne få sig til det!

Opgøret sluttede 3-0 og der er vist ingen tvivl om, at fredagsfesten flyttes fra Portland Park til Gaden og de omkringliggende værtshuse, hvor den vil  fortsætte til den lyse morgen.

Next up: Vestegnen

Næste gang de lokale fodboldhelte skal i kamp er Skærtorsdag på udebane. Her er det Brøndby, der tørster efter revanche mod de bolchestribede. 

DEKLARATION
Alt. tekst:AaB
Titel:AaB
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden