Manglende vedligeholdelse af vandløb i Aalborg Kommune

Manglende vedligeholdelse af vandløb i Aalborg Kommune
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Aalborg Kommune er skyld i manglende vedligeholdelse af vandløb. Derfor skal de nu betale erstatning for adskillige hundrede tusinder.

En langstrakt sag er nu kommet til sin afslutning Taksationskommissionen har kendt Aalborg Kommune skyldig i ikke at have vedligeholdt kommunens vandløb korrekt. Dermed skal de betale erstatning og sagsomkostninger i flere større sager.

Henligge naturligt eller vedligeholdes

Det var den oprindelige strid for Aalborg Kommune. Kommunen havde nemlig udfærdiget et regulativ, der beskrev, at Skovåen skulle henligge naturligt og dermed ikke vedligeholdes. Det gjorde, at Skovåen løb over sine bredder, hvilket fik ejere af ejendomme ved disse vandløb til at kræve erstatning. En erstatning disse lodsejere nu kan se frem til at modtage. Overtaksationskommissionen kom allerede frem til, at dette regulativ var retsstridigt tilbage i 2019, men nu er det således også afgjort af Taksationskommissionen.

Erstatning

Der er store erstatninger på vej til to lodsejere. Faktisk løber erstatninger og sagsomkostninger op i mere end en million kroner. Penge, som kommunen naturligvis ærgrer sig over. De tager afgørelsen til efterretning og erkender, de skal have lavet om på nogle ting i deres forvaltningspraksis. Vandløbene det hele handler om, burde ifølge by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen, have været renset op tidligere, så man havde undgået alle disse problemer. Helt sikkert er det dog, at der vil blive forandret praksis, da kommunen allerede er forberedt på, denne afgørelse kan have betydning for flere lignende erstatningskrav i fremtiden.

 

 

DEKLARATION
Kilde:Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst
Alt. tekst:Manglende vedligeholdelse af vandløb i Aalborg Kommune
Titel:Manglende vedligeholdelse af vandløb i Aalborg Kommune
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden