Invitationer på vej: Vaccination mod COVID-19 og influenza åbner 1. oktober i Nordjylland

7 september, 2023 | 08:00
Region Nordjylland gør sig klar til at tilbyde vaccinationer mod COVID-19 og influenza fra den 1. oktober 2023 til 15. januar 2024. Målgruppen inkluderer personer over 65 år, særlige risikogrupper og børn mellem 2-6 år. Få begge vacciner samtidigt og hold øje med din post for invitationer
Vacciner
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Region Nordjylland er parat til at rulle ud med vaccinationer mod både COVID-19 og influenza fra den 1. oktober 2023 til den 15. januar 2024. Dette initiativ, som Sundhedsstyrelsen støtter, sigter mod at beskytte personer i risikogrupperne og sikre, at de er godt forberedt til efterårssæsonen.

Målgruppen for vaccinationen omfatter personer over 65 år, yngre personer i særlige risikogrupper og børn i alderen 2-6 år. Børnene vil få en influenza-vaccine i form af en næsespray.

Invitationer til de berørte nordjyder vil blive sendt ud i de kommende uger, enten elektronisk via e-Boks eller pr. post. For nemhedens skyld er der også mulighed for at bestille tid til vaccination på hjemmesiden vacciner.dk, både på vaccinationscentre og visse apoteker. Der vil også være drop-in muligheder uden forudgående tidsbestilling på udvalgte tidspunkter og steder.

Anders Cinicola, chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, opfordrer nordjyder i målgruppen til at benytte sig af dette tilbud og bemærker, “Både COVID-19 og influenza er en del af tilbuddet, så man kan nemt få begge vacciner overstået på én gang.”

For de under 65 år, der falder inden for Sundhedsstyrelsens målgruppe, er selvhenvisning mulig på vacciner.dk, og man kan derefter booke en vaccinationsaftale. Bemærk, at der i denne sæson ikke tilbydes gratis vaccination mod COVID-19 og influenza hos egen læge.

DEKLARATION
Kilde:Region Nordjylland
Alt. tekst:Vacciner
Titel:Vacciner
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden