Fodboldikonet Henning Jensen hyldes med egen plads og skulptur på Stigsborg i Nørresundby

7 juli, 2023 | 10:00
Indvielsen af Henning Jensens Plads på Stigsborg finder sted den 17. august 2023, på hans fødselsdag, hvor han ville have fyldt 74 år. Arrangementet er åbent for alle, og der er et ønske til at alle vil være en del af denne byhistoriske begivenhed.
Billedetekst: Rebecca Sorto fra Unsplash

Nørresundby er klar til at hylde en af Danmarks største fodboldlegender, Henning Jensen, med en særlig indvielse og afsløring af en imponerende bronze skulptur på Stigsborg.
Den følsomme begivenhed finder sted den 17. august 2023, på Henning Jensens fødselsdag, hvor han ville være fyldt 74 år. Arrangementet sigter mod at tiltrække byens borgere og fodboldentusiaster fra hele landet for at fejre og ære den sublime og elegante stjernespiller, der satte Nørresundby på fodboldkortet.

Programmet den 17. august er fyldt med spændende aktiviteter. Kl. 15.00 vil de første 1.000 fremmødte blive budt velkommen med en “stadionplatte”, samtidig med at Henning Jensens “husorkester” Giro 413 sørger for opvarmning til arrangementet.
Borgmester Lasse Frimand Jensen vil holde en tale på vegne af byen, efterfulgt af en tale fra en kendt fodboldpersonlighed fra ind- eller udland. Der vil også være to samtalepaneler: “Pyndts samtalesalon” med tidligere fodboldspiller og træner Poul Erik “Pylle” Andreasen om Henning Jensen som ven, fodboldspiller og menneske, samt en samtale med den italienske kunstner Franco Turchi.

Initiativgruppen vil også holde en tale og afsløre bronzeskulpturen, der herefter overdrages til Aalborg Kommune.

Det officielle program afsluttes kl. 16.30 med en rørende 7-minutters film om ‘Fodboldenglen’, der vises på LED-skærme. Der vil også være mulighed for at købe stadionplatter til moderate priser, hvor overskuddet ubeskåret går til Nørresundby Forenede Boldklubber.

Initiativgruppen bag arrangementet håber på et rørende og mindeværdigt gensyn med det lokale fodboldikon og ønsker, at alle vil nyde hyggelige og fornøjelige timer med fællessang og erindringer om ‘Fodboldenglens’ talent, bedrifter og andre fortræffeligheder.

Henning Jensen var en sublime og elegante stjernespiller, der satte sit præg på både Nørresundby og hele Danmark. For at ære hans minde afsløres en betagende bronzeskulptur skabt af den italienske kunstner Franco Turchi på indvielsesdagen. Vi håber, at arrangementet vil tiltrække byens borgere og fodboldentusiaster fra nær og fjern for at fejre, hædre og mindes denne folkekære personlighed.

Kilde:
Nørresundby Forenede Boldklubbers Venner
Ole S Nielsen, Lars Høst og Peer Kierstein Nielsen

DEKLARATION
Titel:Stigsborg visualisering
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden