Grænsetur – hvornår kan det betale sig?

7 juni, 2022 | 09:00
Mange ting er billigere syd for grænsen, det gælder ikke mindst brændstof lige nu. Men hvor meget skal du egentlig spare, for at en grænsetur kan betale sig? Det viser nye beregninger fra Spar Nord og Bilbasen.
Grænsetur - hvornår kan det betale sig?
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Lige nu er det fristende for mange at tage turen sydpå over grænsen. Billig brændstof og dagligvarer lokker mange. Men de færreste er nok klar over, hvor meget de reelt skal spare, for at en grænsetur ender ud i at være en besparelse i forhold til de danske priser og brændstofforbrug. Det hjælper Spar Nord og Bilbasen dog med at regne ud.

Analyse af omkostninger

Spar Nord og Bilbasen er gået sammen om at analysere de samlede omkostninger afhængig af brændstoftype – diesel-, benzin-, elbil og plug-in hybrid. Derved kan de give et fingerpeg om, hvor meget du skal spare, afhængig af hvor du kører fra.

Der er store forskelle på de påkrævede besparelser afhængig af din brændstoftype. Der er i tallene ikke taget højde for eventuel forplejning, færger eller lignende.

Aalborg til Harrislee

Kører du i en benzinbil fra Aalborg til Harrislee for at besøge eksempelvis Fleggaard, skal du indregne en besparelse på 1716 kr. Kører du på diesel, er det nødvendigt med en besparelse på 1816 kr., for at en grænsetur kan betale sig. Er du ovre i en plug-in hybrid kan du nøjes med 1599 kr. Elbilen er fra Aalborg billigst med 1505 kr. nødvendig besparelse.

Den laveste nødvendige besparelse findes selvsagt i Aabenraa, mens man i en benzinbil fra Skagen skal finde en besparelse på hele 2341 kr., for at turen kan betale sig.

Ovenstående tal stammer fra beregninger fra Spar Nord og Bilbasen.

DEKLARATION
Kilde:Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro
Alt. tekst:Grænsetur - hvornår kan det betale sig?
Titel:tyskland
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden