Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum fejrer 20 års jubilæum med gratis entré

7 juni, 2022 | 11:00
Den 22. juni fejrer Aalborg Forsvars - og Garnisonsmuseum 20 års jubilæum. I den anledning vil der være gratis entré på jubilæumsdagen og reception fra klokken 11. Der vil også være første spadestik til ny flygtningebarak og rundvisninger.
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

I 2002 blev Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum etableret i en gammel tysk flyvehangar, som blev opført, da vandflyvepladsen på Egholm blev etableret. Museet har siden da udviklet sig. I dag har de millitære effekter og tungt materiel, som har været benyttet i Forsvaret siden 1945.

Temaudstillinger og opførelse af flygtningebarak

Det unikke ved Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum er, at de er det eneste danske millitærmuseum, der har materiel, som er en del af Totalforsvarets korps og værn.

Musset har gennem de seneste år bekræftiget sig med temaer. Her har der været fokus på Den Kolde Krig og 2. Verdenskrig fra Aalborgs perspektiv. Blandt andet har der været en del tyske flygtninge ved 2. verdenskrigs afslutning, som ankom til Aalborg. I området omkring hangaren etablerede man flygtningelejr, som husede 8000 tyske flygtninge. Denne historie har givet anledning til en temaudstilling, som i øjeblikket kan ses i den åbne kommandobunker.

Flygtningelejren, der bestod indtil 1949, er en stor del af museets grundhistorie. Den får nu mere opmærksomhed gennem museets udviklingsprojekt, hvor der opføres en kopi af flygtningebarak. Det sker i efteråret 2022.

Museet modtager ikke statsstøtte og drives derfor af frivillige. I samarbejde med deres Støtteforening vil Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum afholde foredragsaftner med de frivillige som arrangører.

Fejring af jubilæum hos Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum

Med starten i 2002 rammer Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum altså deres 20 års jubilæum den 22. juni 2022. I den anledning vil der være gratis entré på museet. Jubilæet markeres også med en udgivelse af et jubilæumsskrift. Derudover vil der være reception fra klokken 11:00 og rundvisninger til de interesserede gæster.

Information om arrangementet

Dato: Onsdag den 22. juni 2022.

Tid: Klokken 10-16 (museets åbningstid). Reception starter klokken 11:00.

Sted: Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum, Skydebanevej 22, 9000 Aalborg.

Pris: Gratis.

DEKLARATION
Kilde:Aalborg Avis
Titel:tank
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden