Det blev alligevel ikke sommervejr til påske

7 april, 2022 | 10:30
- Af Ahmad
Påsken bliver en helt almindelig forårs-påske. 16 grader, siger prognosen, og måske falder det endnu mere.
Billedetekst: Kilde: Billedarkiv

Det bør ikke være nogen overraskelse, at man i dag desværre må blive skuffet over langtidsprognosen. Når man læser om vejret, og når man kigger på en prognose, så skal man altid huske, at der er en risiko for ændringer. Baseret på hvor langt ud i fremtiden en prognose er, så kan risikoniveauet for ændringer være meget høj eller relativt lav. Man kan oftest stole på to-dags prognoser, kommer man til den tredje dag, så er det mindre sikkert og en uge frem, så er risikoen for ændringer endnu højere. Især i løbet af for- og efteråret, hvor vejret skifter mere drastisk end i løbet af sommer- og vinterperioderne.

Det var derfor et øjeblik af ønsketænkning i går, da man kunne spotte DMI’s prognose for påsken. I går var prognosen nemlig så spændende, at folk øjeblikkeligt fik idéer til påsken, med drømmen om 20 grader i løbet af fridagene. Desværre kan man se på DMI allerede i dag, at disse drømme må dæmpes lidt. Ikke nok med, at der forventes minusgrader natten inden den 13. april, men at prognosen er gået fra “op til 20 grader” og ned til 16 grader, efterfulgt af 13, også 11. Bevares, det er stadig meget mere spændende end sneen der omringede os for blot få dage siden, men det er ikke sommervejret, der er på vej.

Det kan godt lyde som en trist nyhed, men til gengæld er det en mere positiv end negativ nyhed. Vi er på rette kurs mod sommeren og det hyggelige vejr. Medmindre du er exceptionelt frisk, så er det ikke denne påske, der byder på en tur på stranden, men hvem ved? Det er meget sandsynligt at prognosen er anderledes igen allerede i morgen. Risikoen er høj, når man ser på en prognose så langt i fremtiden.

DEKLARATION
Titel:skyer
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden