Overfyldte internater kæmper for at finde hjælp til 1649 dyr

6 juli, 2023 | 05:00
- Af Redaktion
Dyrenes Beskyttelses internater oplever en stigning i antallet af svigtede dyr og mangler plejefamilier til at tage sig af dem. Medarbejderne på internaterne gør deres bedste for at følge med, men situationen er presset.
Info:
Mark Konig Unsplash

Sommeren er højsæson for svigtede kæledyr på Dyrenes Beskyttelses ti internater i Danmark. På nuværende tidspunkt befinder der sig over 1600 svigtede dyr på internaterne landet over. Personalet arbejder på højtryk for at håndtere situationen, men det er en udfordring at finde det nødvendige antal plejefamilier.

På internaterne sidder der i øjeblikket 1649 dyr, herunder katte, killinger, kaniner, hunde, marsvin og fugle. Antallet af indskrevne dyr stiger dagligt, og det er en bekymrende udvikling.

“Det er et sørgeligt højt tal, som desværre stiger hvert år om sommeren. Vores dyreinternater er fyldt til bristepunktet, og vores medarbejdere og frivillige gør en kæmpe indsats. I år har vi særligt mange kattemødre med killinger, og det er en udfordring at finde plejefamilier til dem,” udtaler Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Manglende hjælp fra frivillige plejefamilier er en afgørende faktor i den aktuelle situation. Normalt åbner frivillige deres hjem for de mange katte og killinger, men det har været svært at skaffe nok hjælp i år. Personalet på internaterne arbejder ekstra hårdt for at hjælpe alle de indkomne dyr, men de mangler både plads og tid til at give den daglige omsorg til så mange dyr.

“Vi kan mærke, at folk har mange sommerplaner, og det har været en udfordring at finde nok frivillige plejefamilier. Det er simpelthen ikke muligt at redde så mange dyr uden den uvurderlige hjælp, vi får fra frivillige,” forklarer Karina Fisker. Hun tilføjer: “Når vi ikke har tilstrækkeligt med plejefamilier, bliver dyrene desværre nødt til at blive længere tid på internaterne og vente. Det er ikke altid ideelt, da de små killinger og kattemødre har brug for ro og omsorg i private hjem.”

Kilde: Dyrenes Beskyttelse via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
TAGS:Arbejdsplads
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt