Benamputerede patienter får forlænget perioden, hvor de kan søge erstatning

6 juli, 2023 | 04:00
Aftalen gælder for benamputationer siden januar 2010, undtagen dem der skyldes kræft eller traumer. Region Nordjylland har også etableret en hotline for at skabe tryghed for patienterne.
Region Nordjylland
Billedetekst: Region Nordjylland

Patienter, der har gennemgået benamputation og hvor deres sag ellers ville være forældet efter den 10-årige forældelsesfrist i Klage- og Erstatningsansvarsloven, får nu mulighed for en vejledende udtalelse i stedet. Regionerne, herunder Region Nordjylland, har i samarbejde med Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Patienterstatningen indgået en aftale om at tilbyde vejledende udtalelser til benamputerede patienter, hvis sag er forældet.

Denne aftale sikrer, at patienter, der er i tvivl om, hvorvidt deres benamputation kunne have været undgået eller udskudt, stadig får deres sag behandlet af Patienterstatningen.

Det skal bemærkes, at aftalen kun gælder for patienter, der har fået amputeret et ben fra underbenet eller lårbenet af årsager, der ikke skyldes kræft eller ulykker (traumer), og som fandt sted efter den 1. januar 2010.

For at være omfattet af aftalen om vejledende udtalelser skal patienten indsende en ansøgning om erstatning til Patienterstatningen inden den 31. december 2023. Ansøgningen kan sendes via Patienterstatningens hjemmeside.

Kilde: Region Nordjylland

DEKLARATION
Alt. tekst:Region Nordjylland
Titel:Region Nordjylland
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden