MinByAalborg.dk

5 temaer på IDRÆTSMØDET 2023

6 januar, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
Når Danmarks største idrætskonference i starten af maj igen rammer Aalborg, så bliver der masser af interessant indhold at dykke ned i for de mange deltagere. IDRÆTSMØDET vil nemlig i 2023 blandt andet sætte fokus på den forebyggende indsats, trivslen blandt børn og unge samt ikke mindst belyse hele det samlede idrætsbillede som danskerne møder i deres dagligdag.
Info:
Aalborg Kommune

Der er på mange måder gjort op med vanetænkningen ved årets udgave af IDRÆTSMØDET i Aalborg der i 2023 finder sted fra den 2-4. maj. Konferencen er udvidet med en dag, således at den i 2023 varer tre dage, og de sene eftermiddagstimer og tidligere aftener bliver også taget i brug med en perlerække af åbne publikumsaktiviteter. Derudover vil formatet på indlæggene på konferencen også blive gentænkt, så at hvert enkelt indlæg får præcis den varighed, der passer til det indlæg.

– Vi er heldigvis ret langt med planlægning lige nu, fortæller Morten Arvidsson, der er koordinator i Aalborg Kommune for IDRÆTSMØDET.

– Det giver os rigtigt gode muligheder for at gøre tingene lidt anderledes end vi plejer, så vi bedre kan sammensætte et program, hvor vi kan vurdere hvilket format, der vil passe hvert enkelt indlæg. Skal det være et klassisk oplæg, er det nærmere en talk, eller er det et emne, der bedst forløses med en spændende debat. Og hvilken varighed vil være ideel for det her emne? De spørgsmål stiller vi os lige nu med alle indlæg, og målet er, at det kommer til at være en endnu bedre og endnu mere nærværende oplevelse for deltagerne på konferencen end det plejer at være, håber Morten Arvidsson.

Men selvom meget er forandret ved 2023-udgaven af IDRÆTSMØDET, så vil der også være en del der er kendt farvand for deltagerne. IDRÆTSMØDET kommer til at være inddelt i en lang række spændende temaer, der sikrer, at der er noget for alle deltagere på konferencen.

Blandt de temaer der kommer på plakaten i 2023 er:

  • Den forebyggende indsats. Hvilke sundhedsøkonomiske og samfundsøkonomiske konsekvenser er det ved at have en fysisk aktiv krop hele livet? I Finland har en opgørelse vist det giver en samfundsmæssig besparelse på 24 milliarder kr. om året på sundhedsområdet, hvis befolkningen bliver fysisk aktiv.
  • Trivsel blandt børn og unge, og de unge voksne. Hvordan skaber vi gode vaner for denne målgruppe, hvad er det de efterspørger, og hvordan skaber vi miljøer for dem?
  • Styrkelse af frivillighedslaget i idrætsforeningerne. Er det er tid til at gøre op med det klassiske frivillighedsformat, hvor en frivillig per automatisk skal lægge mange timer, for at kunne bruges? I fremtiden vil der formentligt være behov for andre og mere flydende formater, for fortsat at kunne tiltrække frivillige til landets foreninger.
  • Det samlede idrætsbillede. Kan det lade sig gøre at få idrættens aktører til at spille endnu bedre sammen? Foreningsidrætten, de private aktører – og staten og kommunen. Kan man skabe et samarbejde mellem de forskellige aktører? Et samarbejde der forhåbentligt giver en mere fysisk aktiv befolkning.
  • Idræt og sårbare personer. Hvad kan idræt gøre for sårbare og socialt udsatte grupper. Også med fokus på den sociale sundhed. Når man ved, at socialt udsatte grupper får en større livsværdi ved fysisk aktivitet og ved at deltage i idræt – hvordan kan vi så skabe rammer de kan udfylde?
  • Uddannelsesområdet. Er der nok fokus på fysisk træning i det samlede uddannelsesbillede. Pædagog- og læreruddannelsen, sundhedsuddannelserne m.fl. Er der nok fokus på bevægelse i de uddannelser som mange unge mennesker naturligt kommer i berøring med?

– Vi håber på at kunne skabe et bredt program, der interesser mange forskellige målgrupper, siger Jes Lunde, rådmand for Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

– Specielt har vi også fokus på at være attraktive for landets politikere – hvad end de kommer fra et landspolitisk, regionalt eller kommunalt niveau. Der kommer til at være noget for alle, og med et program der kommer til at indeholde masser af aktuelle cases og gode konkrete eksempler på initiativer der virker i virkeligheden, så er det vores ambition at deltagerne i den grad får nogle spændende tanker med hjem, slutter Jes Lunde

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt