Knap så rap jul!

5 oktober, 2022 | 08:04
Som om vi ikke allerede ruller os i dårligdomme, så kan vi nu føje endnu en til listen.
Anden - christian-bowen
Billedetekst: Foto: Christian Bowen

Eksplosiv inflation. Skyhøje energipriser. Butiksdød, indkøb med pandelamper og tøjvask midt om natten. Og nu er noget af det allerhelligste så også i farezonen, nemlig Juleanden!

Juleanden er i fare!

And eller flæskesteg? Det er et af de emner, der hver år antænder en ophedet debat rundt omkring i de små danske hjem i skæret fra julestjernen. I år giver det måske sig selv. I hvert fald har branchen meldt ud, at det kan blive en udfordring at skaffe nok ænder til julebordet.

Grunden til at der allerede nu er blevet trykket på panikknappen, når det kommer til årets juleand-leverance er et stort udbrud af fugleinfluenza, som har ramt især Frankrig hårdt. Det har fået konsekvenser for landets produktion af særligt berberiænder.

Fugleinfluenza

Udfordringen er, at når én and i en besætning får fugleinfluenza, så bliver hele besætningen slået ned på dansk mink-manér.

– Det så man også i Sønderjylland tidligere på året, fortæller Morten Gjerskov til TV2 Lorry, hvor 60.000 kalkuner blev slået ned, fordi en enkelt kalkun fik fugleinfluenza.

Ifølge Morten Gjerskov vurderes det internt i branchen, at der vil mangle omkring en million ænder til jul. Og han kommer med dette tip: – Mit bedste råd er at købe anden nu, for de bliver svære at få fat på, og de bliver dyre, siger han.

Gris på gaflen

Spørgsmålet er så om det er i år, vi langt om længe skal lytte til andens julebønner i Shu-bi-duas hymne Rap Jul, at det må være slut med svesken på disken og vi skal spise noget mere gris?

 

 

DEKLARATION
Alt. tekst:Anden - christian-bowen
Titel:And - christian-bowen
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden