Danske Spil Oplever Tilfredsstillende Halvårsresultater og Fastholder Fokus på Ansvarlige Spillevaner

5 september, 2023 | 21:00
Danske Spils halvårsregnskab viser en positiv udvikling sammenlignet med samme periode sidste år. Fremgangen tilskrives især Danske Lotteri Spil, forbedrede finansielle resultater og fusionen med Klasselotteriet
Billedetekst: Danske Spil A/S

Samtidig fortsætter selskabet med at prioritere sunde spillevaner og initiativer til at bekæmpe spilafhængighed. Bruttospilleindtægten (BSI) for Danske Spil i første halvår 2023 er 2.471 millioner DKK, og resultatet efter skat er 915 millioner DKK. BSI er dermed steget med 123 millioner DKK sammenlignet med første halvår 2022, og resultatet er 119 millioner DKK højere end samme periode sidste år.

Peter Christensen, bestyrelsesformand i Danske Spil, udtaler: ”Vi har haft et tilfredsstillende første halvår af 2023, hvor vi har hævet både top- og bundlinje. Samtidig arbejder vi kontinuerligt med at sikre sunde spillevaner og fastholder den positive udvikling, hvor vi over de seneste år mærkbart har reduceret antallet af spillere, som viser tegn på problematisk spilleadfærd. Jeg er glad for, at vi sideløbende med ansvarlighedsindsatsen lykkes med at styrke forretningen,”

Forskellige kunder, mindre individuelle indsatser

Danske Spil har øget sin omsætning (BSI) i første halvår. Denne stigning skyldes blandt andet Eurojackpots tirsdagstrækninger og store lotteripuljer. Danske Licens Spil, som tilbyder væddemål og kasinospil, oplever også en stigning i omsætningen. Interessant nok vælger flere danskere at spille hos Danske Spil, mens de i gennemsnit spiller for mindre beløb. Inflationen har også øget omkostningerne for Danske Spil.

Nikolas Lyhne-Knudsen, administrerende direktør i Danske Spil, udtaler: ”Vi driver en lønsom og ordentlig forretning og arbejder målrettet på at fastholde en solid position i markedet, hvor vi samtidig går forrest med ansvarlighed. Der er flere kunder, der vælger os til end tidligere, og samlet set spiller vores kunder i gennemsnit for mindre. Det er den rigtige vej at gå i vores arbejde med at sikre sundere spillevaner, og det vidner om en god balance, hvor omsætning og indtjening kan gå hånd i hånd med ansvarlighed. Det er det, vi er sat i verden for: at skabe et overskud til fællesskabet samtidig med, at vi sikrer, at danskerne trygt kan underholde sig med vores produkter,”

Danske Spil indførte i 2020 som de første i branchen spilkortet for at beskytte mindreårige, begrænse problematisk spilleadfærd og bekæmpe matchfixing og hvidvask. Kravet om brug af spilkort indføres for hele branchen den 1. oktober 2023.

Resultaterne i første halvår fastholder Danske Spils forventninger for 2023, med en forventet omsætning (BSI) på 5,0-5,2 milliarder DKK og et resultat efter skat på 1,7-1,8 milliarder DKK.

DEKLARATION
Kilde:Danske Spil via Ritzau
Titel:1ea81a92-21ee-4052-b521-f7509411db0e
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden