Vegetarisk kost giver lavere risiko for hjertesygdomme 5 september, 2022 | 07:00 - Af Camille Lund Sundhed - Ny forskning afslører, at vegetarer har lavere risiko for at blive ramt af hjertesygdomme. Vegetarernes kost er blevet sammenlignet med en kost, hvor der indgår fisk, skaldyr og kød. Billedetekst: Foto: Billedarkiv Tre forskere har udarbejdet en videnskabelig undersøgelse, som viser, at vegetarer har mindre risiko for at udvikle hjertesygdomme. Det skriver Videnskab.dk. Forskernes resultater viser, at risikoen for at blive ramt af hjertesygdom kan være 15 procent mindre hos vegetarerne. 850.000 deltagere I undersøgelsen har forskerne analyseret 13 store befolkningsgrupper. Der har i alt været 850.000 deltagere, som enten har spist vegansk, vegetarisk eller kost, hvor der indgik kød, fisk og skaldyr. Studiet var bygget op af i alt 13 undersøgelser. Mens de stod på, udviklede omkring 115.000 deltagere en hjerte-kar-sygdom. Cirka 14.000 af deltagerne fik et slagtilfælde. Derfor var det muligt for forskerne at kortlægge en sammenhæng mellem kost og hjerte-kar-sygdomme og slagtilfælde. Her viste resultaterne, at der var 15 procent færre personer med hjerte-kar-sygdomme i vegetarkost gruppen sammenlignet med de personer, som spiste kød, fisk og skaldyr. Studiet er ikke den første af sin slags til at påvise denne sammenhæng. I forhold til den veganske kost kan der ikke drages nogle konklusioner, da der er brug for mere forskning på området. Tilbage Relaterede nyheder Indlæs flere relaterede nyheder Se Eventkalender Følg os på facebook Regionale nyhederLoad More Se regionale nyheder Sider i Nordjylland Brønderslev Besøg Hjørring Besøg Jammerbugt Besøg Mariagerfjord Besøg Morsø Besøg Thisted Besøg Vesthimmerland Besøg Læsø Besøg Frederikshavn Besøg Rebild Besøg Bagsiden Load More