Aalborg hylder Danmarks veteraner og udsendte

5 september, 2022 | 10:51
Mandagen byder både på F-16 fly, soldater og parade i fejring af Danmarks veteraner og udsendte.
Soldater
Billedetekst: Foto: MinByAalborg

Har du undret dig over flag på busser og i bybilledet i dag, så skyldes det, at mandag den 5. september er Flagdag for Danmarks Udsendte. Det vil under paraden medføre trafikaleudfordringer, så det kan være med fordel, at du finder alternative ruter, når du skal igennem byen.

Flagdag for Danmarks Udsendte er en årligt tilbagevendende og landsdækkende begivenhed hvor Danmarks udsendte anerkendes for indsatsen, de har ydet. Flagdagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Rednings-beredskabet, Politi og Sundhedsvæsenet.

Danmark og Aalborg anerkender udsendtes indsats med flagdag

Dermed er det blevet dagen, hvor vi skal mindes og støtte alle dem, som har kæmpet og arbejdet under ekstreme forhold i dansk tjeneste. Den markeres naturligvis også i Aalborg, hvor der er et omfattende program for hele mandagen.

Det hele starter klokken 11.45 med en mindestund ved Mindevæggen på Aalborg Kaserne. Her lægger garnisonskommandant oberst Jess Møller Nielsen en buket. Trænregimentets fane, kvartermærker fra Trænregimentets enheder samt faner fra soldaterforeninger deltager.

Klokken 12.15 Mindestund ved Soldatens Sten ved Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum. De Samvirkende Soldaterforeninger i Aalborg gennemfører mindestund. Der lægges buketter af blandt andet garnisonskommandant oberst Jess Møller Nielsen, der også vil holde tale.

Klokken 13.30 er der parade på Gammel Torv. Parade på Gammel Torv er for indbudte myndigheder, enheder, foreninger og veteraner.

Tale ved borgermester Thomas Kastrup-Larsen

Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjyllands Musikkorps spiller fra kl. 13.00 og der er taler ved Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og garnisonskommandant oberst Jess Møller Nielsen.

Efter paraden klokken 14.00 gennemføres der march til Aalborg Kongres & Kulturcenter. Rute er som følger: Gammel Torv – Østergade – Bispensgade – Vesterbro – Aalborg Kongres & Kulturcenter.

F-16 fly over Aalborg

Klokken 15.00 Arrangement i Aalborg Kongres & Kulturcenter. Trænregimentet og Aalborg Kommune gennemfører i samarbejde et arrangement for deltagerne.

Kigger du mod himlen, så vil F-16 fly efter tidsplanen overflyve Aalborg C kl. 12.40-12.43.

Initiativ til flagdagen

Ideen til flagdagen kom fra overkonstabel Kim Eg Thygesen. Han foreslog efter udsendelser til Kosovo i 2004 og Afghanistan i 2006, at Danmark skulle hædre sine udsendte på en national flagdag. Flagdagen for Danmarks udsendte blev besluttet af regeringen i 2009 og blev højtideligholdt første gang samme år. I 2022 er det således 14. gang flagdagen afholdes

 

DEKLARATION
Alt. tekst:Soldater
Titel:soldater4
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden