MinByAalborg.dk

Udbuddet af huser stiger og rammer det højeste niveau i tre år

5 maj, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Over hele landet er der kommet flere boliger til salg. Antallet af ejerlejligheder og sommerhuse forbliver dog lavt.
Info:
Nøgle i dør.
Foto: Photomix Company, Pexels.
Rigtig mange boliger er til salg lige nu. Omkring 31.000 danske boliger er til salg, og det er første gang i tre år, at antallet er så højt.

 

Det er steget 3,6 procent siden april. Siden sidste år på samme tidspunkt er der 30 procent flere huse til salg. Det svarer til omkring 7.000 flere huse på markedet.

 

“Den ekstraordinære efterspørgsel på boliger, som vi oplevede under coronaperioden, var med til at gøre et stort indhug i det samlede antal huse til salg. Det er endnu ikke lykkedes at få genoprettet balancen og nå tilbage til det udbudsniveau, som vi kendte frem til 2019, men med 7.000 flere huse til salg det seneste år nærmer vi os,” forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

 

Men for ejerlejligheder ser det helt anderledes ud. Omkring 6.800 lejligheder står til salg lige nu, hvilket er et fald på omkring en procent.

 

“Lejlighedssælgerne er fortsat en smule tilbageholdende, og vi ser generelt et lavere antal nye lejligheder på markedet, end gennemsnittet for tidligere år har vist,” siger Birgit Daetz.

 

For sommerhuse ligger samme nyhed. Selvom antallet er steget over påsken, er udbuddet stadig meget lavt på omkring 40 procent mindre end for tre år siden.

 

”Det fortæller noget om, at danskerne holder fast i deres investering og ser en fordel i at have sommerhuset som deres fristed,” siger Birgit Daetz.

Kilde: Boligsiden

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt