449 grønne, energibesparende projekter

4 oktober, 2022 | 12:00
Ved den seneste åbning af Erhvervspuljen, som var den femte puljeåbning i år, blev der ansøgt om tilskud til 449 grønne, energibesparende projekter fra danske virksomheder. Det var et rekordhøjt antal ansøgninger om tilskud i en enkelt puljeåbning.
Ny pulje til energifællesskaber
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Det blev til 449 i alt, og det er knap 100 flere end den første ansøgningsrunde i 2021, der nu er den med næstflest ansøgninger. I alt blev der i puljeåbningen søgt tilskud for lidt mere end 144 mio. kr.

De indledende ansøgninger er første skridt i processen, og der er nu åbent for, at virksomhederne kan indsende en endelig ansøgning.

Nye regler på vej

Det var sidste gang, at puljen åbnede i sin nuværende form. Tidligere på året blev det besluttet i en bred politisk aftale, at Erhvervspuljen skulle ændres fra 2023.

I september blev aftalepartierne enige om at fremrykke ændringerne, så de i stedet bliver indført allerede fra 1. november i år.

Udskiftning af olie- og gaskedler er den type ansøgninger, som Erhvervspuljen modtager flest af, og de ændrede regler skal blandt andet gøre det lettere at søge tilskud til præcis den typer projekter. Det skal hjælpe danske virksomheder til hurtigere at blive uafhængige af russisk gas.

Den seneste åbning af Erhvervspuljen

  • 449 ansøgninger
  • Samlet søgt tilskud for 144.591.790 kr.
  • Størst ansøgte beløb 19.677.088 kr.

De 7 nye justeringer af Erhvervspuljen

  1. CO2 bliver indført som supplerende tildelingskriterie, hvilket åbner for, at projekter, der sparer CO2, men ikke energi, kan opnå støtte via Erhvervspuljen. F.eks. støtte til konvertering væk fra fossil gas til biobrændsel eller fjernvarme.
  2. Kravet om konkurrenceudsættelse bliver fjernet, så støtten kommer hurtigere ud at virke.
  3. Projekter kan sættes i gang, efter ansøgningen er indsendt.
  4. Administrationen af puljen bliver lettet med en positivliste med tiltag, som modtager en fast støttesats.
  5. En højere støttesats til investeringer i grøn omstilling bliver indført, og det inkluderer også energisparende initiativer.
  6. Tilskud til installation af nye gaskedler bliver stoppet.
  7. Det økonomiske incitament til at ansøge tilskud til projekter, der reducerer gasforbruget, bliver øget med en prioriteringsfaktor.
DEKLARATION
Alt. tekst:Ny pulje til energifællesskaber
Titel:solceller
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden