Aalborg udvider standsnings- og opsamlingsmuligheder for at øge trygheden i nattelivet

4 juli, 2023 | 12:00
Aalborg Kommune har implementeret nye tiltag for at øge trygheden i det centrale Aalborgs natteliv. Med etablering af flere standsnings- og opsamlingsmuligheder på Vesterbro samt korttidsparkering i Vesterå, bliver det lettere for forældre og andre at lave afhente feststemte personer.
Bus Vesterbro
Billedetekst: Foto: MinByAalborg

Som en del af Aalborg Kommunes midtbyplan er bybuslinje 12 og 13 blevet omlagt fra Østerågade til ruten Vesterbro-Vingårdsgade-Boulevarden. Vesterbro er nu det stoppested i Aalborg Kommune, der betjener næst flest buslinjer og tredje flest busafgange. For at imødekomme denne omlægning er perronerne ved stoppestedet på Vesterbro blevet udvidet, så der nu kan holde op til fem busser ad gangen. Yderligere forbedringer som opsætning af læskærme, cykelstier og plantning af flere træer vil blive implementeret for at gøre oplevelsen bedre for buspassagererne.

Som en del af disse ændringer har Aalborg Kommune også tilladt standsning ved dele af perronerne i weekenden. Dette tiltag er rettet mod behovet for en tryg afhentning i nærheden af Jomfru Ane Gade, et populært område i nattelivet. Nye skilte vil blive opsat ved perronerne, der tillader standsning fra kl. 00.00 til kl. 06.00 i weekenden.

For at yderligere øge trygheden vil der også blive etableret flere opsamlingspladser ved Vesterå syd. Fire parkeringspladser på Vesterå syd, nær Ved Stranden, vil blive skiltet med en tidsbegrænsning på 30 minutter efter kl. 19.00 på hverdage og efter kl. 16.00 i weekenden.

Disse nye tiltag kommer som et resultat af Aalborg Kommunes bestræbelser på at skabe tryggere rammer for nattelivet efter den tragiske Mia-sag, der har fyldt meget i medierne på det seneste. Ud over de standsnings- og opsamlingsmuligheder, der er blevet etableret, har kommunen også oprettet fire nye taxiholdepladser i Vesterå. Disse initiativer sigter mod at gøre det mere trygt for alle at nyde nattelivet i Aalborg.

Med disse tiltag er Aalborg Kommune godt på vej mod at skabe et sikkert og trygt miljø for alle, der færdes i byens natteliv.

Kilde: Aalborg kommune

DEKLARATION
Alt. tekst:Bus Vesterbro
Titel:Bus Vesterbro
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden