Aalborg Kommune søger tidligere elever fra Gravenshoved Kostskole

4 juli, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Aalborg Kommune er i gang med en søgen efter tidligere elever fra Gravenshoved Kostskole, der blev drevet i samarbejde med Nordjyllands Amt mellem 1964 og 1991.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

I oktober 2021 modtog Aalborg Kommune en officiel klage fra 31 tidligere elever på Gravenshoved Kostskole. Disse elever påstod, at de blev udsat for dårlig behandling under deres ophold på kostskolen. Som følge af klagen anmeldte Aalborg Kommune sagen til Syd- og Sønderjyllands Politi, der efterfølgende konkluderede, at der ikke var grundlag for en strafferetlig undersøgelse, da eventuelle forhold ville være forældede.

For at undersøge sagen yderligere iværksatte Aalborg Kommune en advokatundersøgelse, hvis resultater blev præsenteret den 10. januar 2023. På baggrund af konklusionerne fra rapporten besluttede byrådet i Aalborg Kommune at give en officiel og ubetinget undskyldning til de tidligere elever, der havde oplevet uheldige forhold på Gravenshoved Kostskole. Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) meddelte undskyldningen den 7. februar 2023.

Samtidig besluttede Aalborg Kommune at ansætte en advokat med henblik på at vurdere, om der kunne udbetales godtgørelse og/eller erstatning til nogle af de tidligere elever. Advokatfirmaet Poul Schmith blev indhentet til at foretage denne vurdering.

Advokatfirmaet Poul Schmith har modtaget alle relevante dokumenter fra Aalborg Kommune vedrørende Gravenshoved Kostskole og er i dialog med Ehmer Pramming Advokater samt Moesgaard Advokatfirma for at indhente og udveksle yderligere oplysninger om de personer, der repræsenteres af disse advokatfirmaer i sagen.

På baggrund af de indhentede dokumenter har Advokatfirmaet Poul Schmith identificeret flere personer, der sandsynligvis har haft ophold på Gravenshoved Kostskole, men som ikke er repræsenteret af en advokat. Disse personer er blevet kontaktet personligt af advokatfirmaet.

Det bemærkes, at der muligvis er flere personer, der tidligere har været elever på kostskolen, men som ikke er repræsenteret af en advokat, og som det ikke har været muligt at identificere tilstrækkeligt til at etablere personlig kontakt.

Aalborg Kommune opfordrer derfor disse personer til at henvende sig til Advokatfirmaet Poul Schmith, hvis de mener at have krav i forbindelse med deres ophold på Gravenshoved Kostskole.

Du kan læse mere her
Kilde: Aalborg kommune

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt