Fejl i e-boks besked forvirrede mange borgere i Aalborg Kommune

4 juni, 2022 | 14:00
I ugen der gik, modtog cirka 40.000 borgere en e-boks besked fra Aalborg Forsyning. Beskeden skulle informere om retninglinjer for fremtidig affaldssortering. En hel del borgere blev dog forvirret, da afsenderen stod som Aarhus Kommune.
Arkiv
Billedetekst: Foto: BilledArkiv
Beskrivelse: Arkiv

Der har været travlt i Klima- og Miljøforvaltningen i Aalborg Kommune i denne uge. Travlheden er opstået på grund af fejl i en e-boks besked fra Aalborg Forsyning.

Beskeden skulle informere omkring 40.000 borgere om de fremtidige retningslinjer for affaldssortering i Aalborg Kommune. Mange af borgerne blev dog forvirrede og kontaktede kommunen, da afsenderen af beskeden stod som Aarhus Kommune i stedet for Aalborg Kommune.

Ifølge landsdækkende medie har rådmand for Klima og Miljø i Aalborg Kommune, Per Clausen, understreget, at der er tale om en fejl. Han har fortalt følgende om forvirringen ved e-boksbeskeden til landsdækkende medie.

Fejl opstod hos IT-virksomhed

Fejlen er opstået hos KMD, som er en IT-virksomhed, at Aalborg Forsyning har hyret til arbejdet. De står for afsendelsen af beskeden. Her er de kommet til at skrive Aarhus Kommune på som afsender fremfor Aalborg Kommune. KMD har taget ansvar for fejltagelsen, som kommunen blev opmærksomme på i sidste uge.

I samme omgang udtaler Per Clausen til landsdækkende medie, at det har givet en del besværligheder på kommunen, fordi mange borgere har kontaktet forvaltningen med deres undren. Her har nogle folks tvivl gået på, om virksomheden er blevet overdraget til en anden kommune. En anden del af borgerne har villet sikre sig, at beskedens indhold var troværdigt. De mange opkald har ført til ekstra travlhed hos Klima og Miljø i Aalborg Kommune.

Rådmand for Klima og Miljø siger også, at der ikke er tale om en katastrofe, men det er selvfølgelig en fejl, som ikke må ske.

Ifølge landsdækkende medie skal kommunen ikke betale KMD for udsendelse af brevet på grund af fejlen.

 

DEKLARATION
Kilde:BT, BERLINGSKE MEDIA A/S CVR-nr 29207313, Pilestræde 34, 1112 København K
Alt. tekst:Arkiv
Titel:Arkiv
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden