MinByAalborg.dk

Ambulancebehandlere i fokus i Nordjylland

4 maj, 2023 | 07:30
- Af Redaktion
I Hobro holdt man i sidste uge den første temadag i Nordjylland om uddannelsen af ambulancebehandlere.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

På temadagen mødtes deltagerne om til et tætpakket program med korte oplæg med relevans for uddannelsen om formiddagen og workshops om sammenhæng i uddannelsen om eftermiddagen.

I temadagen deltog vejledere i hospitalspraktik og i hjemmesygeplejen, koordinatorer, vejledere og instruktører i ambulancetjenesten, mentorer i ambulancetjenesten, områdeledere, ambulancebehandler elever, ledere fra PreMed og Den Præhospitale Virksomhed samt undervisere fra Rybners.

”Temadagen gav os mulighed for at komme tættere på hinanden. Jeg håber, ambulancebehandler eleverne vil komme til at mærke forskellen ved, at vi får et tættere samspil mellem skole, ambulanceoperatører og hospitalspraktikker. At den røde tråd i deres uddannelse bliver endnu tydeligere,” siger Kenneth Lübcke.

Han er enhedschef i Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland, som havde arrangeret temadagen i samarbejde med PreMed og Rybners, som er uddannelsessted for eleverne.

Fundamentet for et stærkere samarbejde på tværs

“Jeg er både stolt og glad for det store engagement, der findes hos alle interessenter inden for ambulancebehandler uddannelsen i Region Nordjylland. På temadagen fik vi skabt fundamentet for et tættere og mere udbytterigt tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i elevernes behov. Jeg ser frem til at arbejde videre med resultaterne,” siger Heidi Vikke, der er vicedirektør i PreMed og en af initiativtagerne til temadagen.

Også Anders Mølholt Dahl, som er faglig instruktør og ansvarlig for PreMeds elevuddannelse var glad for det store engagement, han oplevede fra temadagens deltagere:

”Jeg ser en opgave i at bygge endnu bedre bro mellem uddannelsens forskellige moduler – på skolen, i ambulancedriften og i hospitalspraktikkerne. Det vil jeg gerne arbejde for,” siger han.

Endnu større sammenhæng i uddannelsen

Også Christina Vesterbo Brønner, som er kvalitets- & sundhedsfaglig konsulent i Region Nordjylland, forventer konkrete resultater og større sammenhæng i elevuddannelsen som et resultat af temadagen:

”Jeg er sikker på, at temadagen har øget kendskabet til og forståelsen for hinandens arbejde, opgaver, funktioner og mulighederne for at koordinere i ambulancetjenesten, hospitaler og skoler imellem,” siger hun og tilføjer:

”Eksempelvis vil praktikstederne efter temadagen være bedre forberedt på, hvad eleven kommer med af viden, og hvor langt de er nået i uddannelsesforløbet inden den konkrete praktik, hvad enten det er på hospitalet, psykiatrien eller ambulancetjenesten,” siger hun.

Kilde: PreMed A/S via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt