Makkerpar sælger syv-årigt firma for over 100 millioner kroner – Solar køber majoritetsandel af ThermoNova

4 marts, 2023 | 09:00
Solar har annonceret, at de har indgået en aftale om at købe 51% af ThermoNova, en dansk producent af højkapacitets varmepumper. ThermoNova vil styrke Solar's strategiske fokusområde Klima & Energi yderligere og tilbyde nogle stærke løsninger til deres kunder.
Billedetekst: ThermoNova

Solar, som er en førende dansk virksomhed inden for energi- og teknologiløsninger, har eksisteret i mere end 100 år. Virksomheden har etableret sig som en pålidelig partner for sine kunder og har en stærk position på det danske marked.

Solar er til stede i fem forskellige lande, herunder Danmark, Norge, Sverige, Holland og Polen og har en årlig omsætning på næsten 14 milliarder kroner.

Mastodonten udvider og køber nu en majoritetsandel af ThermoNova for at styrke sin position inden for energieffektive varmepumper og for at udvide sit sortiment af bæredygtige produkter.
Makkerparret Mads Hougaard og Steen Fristrup er de stolte sælgere af deres syv-årige firma ThemoNova, som de nu sælger en stor andel af – for et trecifret millionbeløb.
ThermoNova blev grundlagt i 2012 i Nibe og har siden da specialiseret sig i at producere energieffektive varmepumper til forskellige formål.

Nibe-virksomheden er særligt kendt for at have udviklet en innovativ type varmepumpe, der er modulopbygget og kan skaleres efter behov.

En særlig egenskab ved denne type varmepumpe er, at den bruger propan som kølemiddel, hvilket er et naturligt alternativ til andre kunstige kølemidler og er mere miljøvenligt. Dette gør ThermoNova’s varmepumper mere bæredygtige og fremtidssikrede.

Virksomheden, som i dag kun tæller 15 medarbejdere, har formået inden for en relativ kort periode at etablere sig som en stærk spiller på markedet med sine innovative produkter.

ThermoNova producerer og sælger særligt de store varmepumper til kommercielt brug: Primært luft/vand og luft/luft til opvarmning af bygninger og sekundært jordvarmeanlæg.

I 2022 leverede ThermoNova DKK 19 mio. i EBITDA(indtjening før renter, skatter, afskrivninger og nedskrivninger). For mere information se thermonova.dk
Mads Hougaard og Steen Fristrup vil fortsætte i deres rolle som daglig ledelse, mens Solar vil besætte halvdelen af posterne i ThermoNovas bestyrelse.
ThermoNova har tre afdelinger i Nibe-området, men vil snart flytte til en større lejemål i Aars, hvor de vil have tre gange så meget plads og mulighed for at oprette en produktionslinje i større skala.
Der vil først og fremmest blive ansat 10 nye medarbejdere, herunder specialarbejdere, forskellige håndværkere, elektrikere, VVS-teknikere, en værkfører og en indkøber.
Ifølge Solar vil købet af ThermoNova bidrage til at styrke deres position inden for det voksende marked for energieffektive varmepumper og samtidig tilbyde deres kunder en bredere vifte af bæredygtige produkter og løsninger.

Solar’s forventninger til 2023 forbliver uændrede. Købet af ThermoNova viser, at Solar er fast besluttet på at udvide deres portefølje af bæredygtige produkter og styrke deres position som en førende spiller på markedet for energiløsninger i Danmark.

DEKLARATION
Kilde:Nordjyske
Titel:ThermoNova-luft-vand_kaskade-a1fd2f81
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden