Nu har hvalrossen Freja fået sin mindestatue

3 maj, 2023 | 13:30
- Af Redaktion
Hvalrossen blev kun omkring seks år før hun blev aflivet. Hendes besøg fik for mange mennesker til at flokkes omkring hende, og derfor blev det besluttet at aflive hende.
Info:
Foto: Noaa XF - Unsplash
Da hvalrossen Freja blev aflivet skabte det harm over hele verden. Også i Nordjylland.

 

”Jeg synes, det er en dårlig begrundelse. Folk skal holde afstand, selvom man er nysgerrig, fordi ellers bliver den stresset,” sagde Anika Toth, biolog hos Nordsøen Oceanarium til TV2 Nord.

 

Men hun blev alligevel aflivet.

 

I forargelse startede man en indsamling, der indbragte 270.000 norske kroner. Det svarer til omkring 170.360 danske kroner. Pengene skulle bruges til at rejse en statue for at ære dens minde.

 

”Lad os lave en statue for at ære hende og minde os om, hvor egoistiske vi mennesker er – både dem, der tog denne beslutning og folk, der undlod at følge advarslerne om ikke at komme for tæt på og genere hende”, sagde Erik Holm, der stod bag indsamlingen, dengang til NRK.

 

Nu er hvalrossen Freja foreviget i sten på Kongen Marina i Oslo. Det var på havnen i Oslo den nød sine sidste solstrejf i august 2022.

 

Hvalrossen Freja besøgte også Danmark i 2021 og 2022. Hun besøgte Nordjylland i februar 2021, hvor hun tog til Vorupør i Thy, Hvide Sande, Thorsminde og til sidst jollehavnen i Hirtshals i marts 2022.

 

Hendes besøg fik flere hundrede nordjyder til at valfarte til byen, da hvalrosser er sjældne gæster. Der har kun været set syv i Danmark de sidste 122 år.

 

Kilde: TV 2 Nord.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt