MinByAalborg.dk

Butikstyv i Aalborg førte til brud på arbejdsmiljøloven

3 maj, 2023 | 10:15
- Af Redaktion
Da en butikschef måtte konfrontere en butikstyv i en Fakta-butik i Aalborg, medførte det, at butikken blev tiltalt for brud på arbejdsmiljøloven, da den ansatte ikke var ordentligt oplært til at håndtere sådan en situation.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Supermarkedskæden Fakta står over for en anklage om at have overtrådt arbejdsmiljøloven på grund af manglende oplæring af en butikschef, der konfronterede en butikstyv i Aalborg.

Anklagemyndigheden mener, at Fakta ikke har sørget for en tilstrækkelig og hensigtsmæssig oplæring, så arbejdet med at konfrontere butikstyve kunne udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Anklagen kommer efter en hændelse, hvor butikschefen rejste sig fra kasseområdet og konfronterede en formodet butikstyv, der havde trukket en 30 centimeter lang køkkenkniv frem fra tasken. Mens den formodede tyv fumlede med kniven, nåede butikschefen at træde på den og sige “Stop, du tager ikke den kniv” eller lignende, hvorefter den formodede tyv gik fra stedet, og butikschefen alarmerede politiet.

Anklagemyndigheden mener, at Fakta ikke har forebygget risikoen for arbejdsrelateret vold på arbejdspladsen tilstrækkeligt og ønsker en bøde på 109.200 kroner i sagen. Udover overtrædelse af arbejdsmiljøloven er Fakta også tiltalt for brud på en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. Faktas ejer, detailkoncernen Coop, har tidligere modtaget straf for en grov overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen. Coop oplyser i en mail til Ritzau, at Fakta mener at have håndteret sagen korrekt og nægter sig skyldig i brud på arbejdsmiljølovgivningen.

Fakta-butikkerne skulle lukkes ved udgangen af 2022, men de fleste butikker er ført videre under navnet Coop 365discount, som også ejes af Coop. Sagen behandles ved Retten i Aalborg den 11. maj.

Kilde: Nordjyske.dk

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt