Blå Fest i Aalborg

Den Kongelige Livgarde indtager igen i marts midtbyen i Aalborg med Blå Fest. Festlighederne markerer, at de nye garder er færdige med deres grundtræning og klar til at vogte landets royale iført blå bukser og bjørneskind.

Færdig med træning

Et nyt kuld kongelige livgarder er nu færdige med deres grundtræning og kan således trække i de blå bukser og skindhuen. De er nu klar til at vogte landets royale, når de er på de danske slotte. Knap 200 nye livgarder er der at fejre i 2022.

Fejring

De nyudklækkede livgarder vil marchere rundt i byen iført deres uniform – dog uden bjørneskindshuen. Det hele sker lørdag den 5. marts ved ved Aalborghus Slot fra kl. 10.15. Her tager de opstilling, hvorefter de vil marchere startende og sluttende ved Aalborghus Slot.

Værnepligtsuddannelsen i Den Kongelige Livgarde varer otte måneder. Det er en basisuddannelse, hvorefter du kan fortsætte din uddannelse i Hæren eller resten af forsvaret. Alle kan blive optaget, hvis de opfylder kravene. Først og fremmest skal du være egnet til værnepligt. Du skal være fyldt 18 år og opfylde højdekravene på hhv. 175 cm. for mænd og 169 cm. kvinder. Dertil kommer, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes.

DEKLARATION
Kilde:Mig&Aalborg, Min By Media A/S CVR-nr 37661538, Bispensgade 17B, 1. tv., 9000 Aalborg
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden