Ægte velvære er når sind og krop hænger sammen

2 februar, 2022 | 08:42
- Af Miki Ray
Jimmie Therp
Billedetekst: Foto: Jimmie Therps hjemmeside

Jimmie Therp: Autoriseret body SDS behandler i Nordjylland

Jimmie Therphar i en lang årrække været en af de ypperste indenfor behandlingsformen Body SDS i Nordjylland, nærmere bestemt Hasseris Bymidte. Hvis du netop nu tænker ”Hvad er Body SDS egentlig?” så er det – lidt populært sagt – en sammensmeltning af virkemidler og teknikker, som man kender fra de mere veletablerede og traditionelle erhverv som fysioterapi, psykologi og kiropraktik.

Den største forskel er således, at man ikke udelukkende tager udgangspunkt i enten kroppen eller psyken, men derimod ser på sammenblandingen af disse to, og hvorledes de faktisk i højere grad end man skulle tro påvirker hinanden. En kropslig smerte kan nemlig snildt stamme fra en psykisk bekymring og omvendt.

Karrieren lå ikke i kortene for Jimmie – det gjorde drivkraften derimod

At Jimmie skulle blive en af de førende på netop dette felt i kongeriget Danmark var bestemt ikke skæbnebestemt fra begyndelsen. Som de fleste voksne sikkert kan nikke genkendende til, så skulle han prøve kræfter med et væld af forskellige erhverv, stillinger og jobfunktioner i sine formative år. Fra den uddannelsesmæssige start på HTX hvorefter en vis skoletræthed indmeldte sig (som de fleste sikkert kender) gik han til hånde indenfor håndværkerfaget, lige fra tømrer, murer og brolægger, lagermedarbejder, sælger, pædagogisk arbejde, for derefter at foretage et brancheskift til chef og dernæst souschef.

Mød klienterne som de er og giv altid noget af dig selv

Når man spørger ind til hvad der driver Jimmie i mødet med sine klienter, så står det hurtigt klart, at det handler om at give kunden en god oplevelse. Og slet og ret få deres smerter til at ophøre. Direkte adspurgt om hvad der skal til, for at en arbejdsdag bliver anset som vellykket, så forklarer han, at hvis han har fået klienternes smerter til at ophøre, så er målet nået. Umiddelbart lyder det nemmere sagt end gjort. På trods af banalitetens tyngde i det konkrete svar, er svaret i grunden nok noget langt de fleste kan relatere til: For hvem trives ikke af at gøre andre mennesker glade ved at løse deres problemer?

Undervejs i samtalen med Jimmie er der en bestemt kerneformulering og sætning, der ustandseligt vender tilbage i beskrivelsen af, hvad det egentlig er han forsøger at hjælpe sine klienter med. ”At være i balance”. I den uddybende forklaring af dette til tider udtrådte og omtærsklede begreb, som diverse livsstils coaches har taget som gidsel, som deres helt private marketing buzzword forklarer han sig: Rigtig mange mennesker i dag er på den ene eller anden vis ude af fatning, og at det netop er denne manglende balance mellem ens indre sindsliv og ens ydre kropslige ageren, er begge dele for ham ét og samme hele.

På trods af det kunne lade til at livet som selvstændigt praktiserende Body SDS-behandler gør, at den hellige grav er velbevaret, så lader man forstå, at det ikke altid er lige let at skaffe nye kunder – eller bare såre simpelt at beholde dem man nu engang har. Specielt når en samfundskrise, der ikke er set vildere end siden Anden Verdenskrig ligger strengt taget alle brancher ned med nakken. Det koster omsætning. Det koster kunder. Covid-19 godstoget har således også ramt Jimmies biks, men ikke noget der decideret har slår ham ud af kurs, idét han selv efterlever de principper han forsøger at videregive til sine klienter om at være i balance.

Dengang en dame ved navn Serena havde muskelsmerter, stødte Jimmie til

Adspurgt om hvad der har været Jimmies største oplevelse i forbindelse med sit erhverv, falder snakken på en ganske særlig showkamp i Jyske Bank Boksen tilbage i 2015 ”Da jeg behandlede Serena Williams. Jeg var kaldt ned til Jyske Bank Boksen til ”The Battle of the Champions” fordi jeg har et godt netværk, fik jeg at vide jeg skulle stå standby, hvis der kom en åbning. Det gjorde der. Det var da hun (Serena) skulle spille showkamp mod Caroline Wozniacki – dengang hvor de lå nr. 1 og 5 på verdensranglisten”

Hvordan ser fremtiden ud?

På trods af at Jimmie er født og opvokset i København, så fornemmer man alligevel at en del af de jyske kulturelle værdier stille og roligt har sivet sig ind i hans aner efter at have boet i Nordjylland i godt 20 år. Som med så mange andre svar i interviewet kommer svaret på det sidste spørgsmål kort og kontant, som var der tale om en muskelsmerte hos en klient der skulle masseres væk. Slutteligt i interviewet kommer Jimmie ind på sine ambitioner for fremtiden: ”At være glad for det jeg laver, og at jeg kan blive ved med at lave mit arbejde” Og sidst men ikke mindst ”At være i balance”. Hvad mere kan man egentlig med ret og rimelighed forlange af tilværelsen?

Du kan se mere om Jimmie Therp på hans hjemmeside:
https://jimmietherp.dk/

DEKLARATION
Alt. tekst:Jimmie Therp
Titel:Vind (1)
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden