Tønderulninger og andre halsbrækkende manøvrer i luften

1 juni, 2022 | 16:00
Det kan godt være, du har lagt mærke til lidt støj fra oven i dag. Det skyldes, at et F16- fly fra Air Transport Wing i Aalborg har trænet demonstrationsflyvning i luftrummet over Aalborg og omegn.
Billedetekst: Kilde: Billedarkiv

Har du hørt noget brøle fra oven og undret dig over, hvad det var? Det kan skyldes et F16- fly fra Air Transport Wing i Aalborg. Det har nemlig fløjet lavt over byen kl. 10.20 og 13.10 for at træne demonstrationsflyvning i luftrummet forud for deltagelse i det danske air show.

Tønderulninger og andre manøvrer

Noget af det flyet har foretaget sig i dag har været tønderulninger rundt om flyets egen akse. Har du et svagt punkt for Top Gun vil du måske kunne genkende nogle af de halsbrækkende manøvrer. Piloten har skullet gennemføre sit træningsprogram to gange i en højde af 300 fod – cirka 100 meter. Herefter er han klar til at kunne fremvise sit program, når tiden er inde til air shows.

Det danske air show

Om kun få uger står den på deltagelse i det danske air show for F16 flyet. Det foregår den 19. juni i Karup. Det er ganske gratis at komme ind og kigge med. Efter to års fravær på grund af corona ser mange frem til at se de spektakulære manøvrer i luften igen.

DEKLARATION
Kilde:Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst
Titel:skyer
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden