MinByAalborg.dk

Søfartsstyrelsen sagsøges af Scandinavian Star-ofre

1 maj, 2023 | 15:00
- Af Redaktion
Fik afslag på erstatning
Info:
Foto: Adam Wilson - Unsplash

Ifølge Mads Pramming, som er advokat for 20 overlevende og 11 pårørende efter branden på Scandinavian Star i 1990,  vil de anlægge sag mod Søfartsstyrelsen inden sommer efter i fredags at have fået afslag på en godtgørelse på 450.000 kr. til hver af de berørte efter ulykken med den begrundelse at sagen er forældet. Advokaten mener ifølge Nordjyske ikke, at sagen er forældet, da det først er nu den er afdækket.

159 ud af 482 mennesker ombord mistede livet, da færgen brændte natten til den 7. april 1990, og erstatningskravet kom, da Erhvervsministeriet i september 2022 bestilte en juridisk undersøgelse, som konkluderede, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en havnestatskontrol efter det eksisterende regelsæt og krav om forsvarlig forvaltning, inden færgen sejlede med passagerer i Danmark første gang.

Efterforskningen viste, at branden sandsynligvis var påsat, og at den opstod flere steder. En dansk-norsk dokumentarserie på DR afslørede, at der blev tegnet en forsikring på det dobbelte beløb af den tidligere en uge før branden. Det fik i oktober 2021 regeringen og Folketinget til at nedsætte en taskforce, som skal lave en uvildig undersøgelse af reder-, ejer- og forsikringsforhold vedrørende færgen.

 Tidligere folketingsmedlem for SF, Tommy Dinesen, er indsat i følgegruppen og mener, at Søfartsstyrelsen har svigtet i sagen og skulle have ventet til svarene fra den uvildige taskforce ligger klar senest til næste år ifølge Nordjyske.

Kilde Nordjyske

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt