Nordjyske GeoGuide har succes med B2B digitalisering

1 april, 2022 | 10:00
Turist- og oplevelsesindustrien har fået en hjælpende hånd med at digitalisere formidling, læring og oplevelser gennem den nordjyske app GeoGuide. Appen er en B2B-løsning baseret på et abonnement. Det er en vigtig hjælp i en branche, hvor digitalisering er nødvendigt, men udfordrende.
Nordjyske GeoGuide har succes med B2B digitalisering
Billedetekst: Foto: GeoGuide-app for Nationalpark Thy

Corona har været afsæt for investeringer i turistindustrien i blandt andet Danmark og Tyskland. Udviklingen har øget bevidstheden om digitalisering i branchen og ejerskabet på destinationerne. Det har skærpet opmærksomheden på mulighederne inden for digital formidling. Den tendens passer app’en fra GeoGuide godt ind i. Løsningen udnytter app-teknologi til at styrke formidlingen af seværdigheder, oplevelser, begivenheder og cykel- og vandreruter.

Med en startpris på nul og et abonnement, der inkluderer løbende vedligeholdelse og tilpasninger til nye standarder, samt en nem redaktørfunktion, er app’en et stærkt alternativ til de eksisterende omkostningstunge løsninger på markedet. Derudover passer app’ens format og funktionalitet godt til en branche, der er kendetegnet ved konjunkturfølsom økonomi.

“Vi har et produkt, som er et rigtig godt match til turistbranchen. Det er en branche, der har haft vanskeligt med at få greb om digitalisering – både i forhold til økonomi, drift og vedligehold. Med en B2B-app på abonnement imødekommer vi de benspænd“, siger direktør Lars Kanstrup fra det digitale konsulentfirma Combine A/S, der har udviklet GeoGuide og nu etablerer et særskilt selskab på grund af det store potentiale for app’en.

Solidt hjemmemarked og international vækst

GeoGuides app har fået særdeles godt fat i det danske marked, hvor der allerede er 30 kunder. I 2021 kom der også kunder fra USA og Storbritannien med i løsningen. På sigt er ambitionen skalering til de internationale markeder, men på den korte bane er fokus på at konsolidere hjemmemarkedet.

“Vi har kradset i overfladen af det amerikanske og det britiske marked, og allerede fået kunder. Nu skal vi sikre en solid udvikling herhjemme først, så er der bestemt mulighed for at skalere op i USA, Storbritannien og andre europæiske markeder”, siger Lars Kanstrup.

Målsætning baseret på partnermodel

Ambitionerne for GeoGuide-app’en er høje. Derfor udskilles produktet til et nyt selskab. Med store vækstmuligheder kræver, og fortjener, GeoGuide fuld fokus.

Målgruppen er destinationer, byer, parker, områder og kommuner. Blandt de nuværende 30 kunder er blandt andre danske Nationalpark Thy, Vestkysten, Aarhus Kommune, britiske VisitExeter og amerikanske VisitClearfieldCounty.

Det kortsigtede mål for app-løsningen er at nå 100 kundeforhold gennem en europæisk partnermodel. Ambitionen er, at selskabet i 2023 når en to-cifret millionomsætning.

DEKLARATION
Alt. tekst:Nordjyske GeoGuide har succes med B2B digitalisering
Titel:d78a42d9-27b7-40ae-99b2-8365ef124e5a
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden