MinByAalborg.dk

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) har valgt at slette TikTok fra sin arbejdstelefon

1 marts, 2023 | 05:00
- Af Redaktion
Beslutningen skete, efter Center for Cybersikkerhed (CFCS) tidligere på ugen frarådede ansatte i staten at have TikTok på sin arbejdstelefon, især ministre, med ”behov for højt sikkerhedsniveau”.
Info:
Unsplash
Solen Feyissa - Unsplash

Den kinesiske app TikTok bliver beskyldt for at videregive personlige data, til en tredje part, F.eks. det kinesiske styre.
Den nordjyske minister installerede appen på sin arbejdstelefon under valgkampen, for at nå en yngre målgruppe, men ikke længere.

Hun er heller ikke den eneste. Efter Center for Cybersikkerheds anbefalinghar flere politikere udtalt, at de har taget valget at fjerne appen fra deres
arbejdstelefoner. Nogle har valgt at fortsætte TikTok, dog på en privat telefon. Det vil Marie Bjerredog heller ikke. ”Jeg vil ikke have en TikTok-profil overhovedet. Heller ikke på en privat telefon”, siger hun til Nordjyske.

Forbud skal tages op i Folketinget.
I torsdags oplyste EU-Kommissionen, at de har valgt at forbyde TikTok på ansattes arbejdstelefoner. Medarbejdere hos EU-Kommisionen skal fjerne appen hurtigst muligt og senest 15. marts grundet bekymring om databeskyttelse. Danmark har regler om hvilke ting der må ligge på arbejdstelefonen når man er ansat i folketinget. Lige nu forbyder reglerne ikke TikTok. ”Jeg har ikke som digitaliseringsminister taget stilling til, om der er behov for at skærpe reglerne yderligere, siger Marie Bjerre, til Nordjyske, der dog gerne vil have det drøftet i Folketinget. ”Tidligere på ugen lovede Folketingsformanden Søren Gade (V), at folketinget vil grave dybere i sagen om TikTok.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt