Verdenstenor Jonas Kaufmann i Musikkens Hus  

 

Én af klassisk musiks allerstørste stemmer giver sammen med Aalborg Symfoniorkester en helt særlig julekoncert.

Tyske Jonas Kaufmann er af fremtrædende musikmedier blevet spået tronen som verdens største tenor efter José Carreras, Plácido Domingo og Luciano Pavarotti.
Til jul gæster han Aalborg, hvor han sammen med Aalborg Symfoniorkester vil give en helt særlig koncert.

  • Jonas Kaufmann har for længst erobret de internationale operascener for ikke at tale om tusindvis af kvindehjerter med sin mørke, varme stemme og uovertrufne teknik. Han mestrer om nogen både det passionerede italienske repertoire og den mere lyriske tyske og franske operatradition. Det er med stor stolthed, vi som det eneste sted i landet kan præsentere verdenstenoren på toppen af sin karriere, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus.

Dametrusser på scenen

Ud over en usædvanlig spændvidde fra tenorens høje register til barytonens grundklang, er 47-årige Jonas Kaufmann kendt for at levere sceneoptrædener af sjælden intensitet.
Eller som Politikens Thomas Michelsen skrev i forbindelse med efterårets pladeudgivelser:

En suverænt kontrolleret stemme med en bredde, der overgår grænserne for de fleste andre tenorers ydeevne, giver tyskeren et udtryk af dunkende testosteron, når han åbner munden.
En teknisk overlegenhed og en maskulin råstyrke, der blæser publikum tilbage i sæderne og undertiden får kvinder til at kaste trusser på scenen til ham.

  • Jonas Kaufmann her i Musikkens Hus bliver en exceptionel oplevelse, som vil indhylle hele Koncertsalen i maskulin musisk perfektion. Jeg glæder mig, siger Lasse Rich Henningsen.

I 2001 blev Jonas Kaufmann fast tilknyttet Opernhaus Zürich, og i 2006 debuterede han på Metropolitan Opera i New York som Alfredo i Giuseppe Verdis La Traviata.
Derudover har han udgivet et væld af anmelderroste plader.
Musikkens Hus har på blot to år allerede haft besøg af en række af de allerstørste operastjerner, herunder Joseph Calleja, Rolando Villazon, Cecilia Bartoli og senest Angela Gheorghiu.

Jonas Kaufmann går på scenen i Musikkens Hus 15. december 2016.

Foto: Julian Hargreaves / Sony Classical

Kommentarer

kommentarer

Be the first to comment on "Verdenstenor Jonas Kaufmann i Musikkens Hus  "

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*