Torben Möger Pedersen er nyt eksternt medlem af AAU’s bestyrelse

Administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, er blevet udpeget til eksternt medlem af AAU’s bestyrelse.

Administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, er udpeget som nyt eksternt medlem af AAU’s bestyrelse. Torben Möger Pedersen bliver medlem i perioden 1. juni 2017 til 31. januar 2020. Han afløser Mette Davidsen-Nielsen, der på grund af jobskifte udtrådte af bestyrelsen med udgangen af december 2016.

– Torben Möger Pedersen besidder i kraft af sin brede profil, store netværk og lange erfaring med bestyrelsesarbejde en lang række kompetencer, der vil gavne Aalborg Universitet. Han har indblik i universitetssektoren, universitetets samarbejdspartnere og aftagere. I bestyrelsen ser vi meget frem til at samarbejde med Torben Möger Pedersen, siger bestyrelsesformand Lene Espersen.

Torben Möger Pedersen stammer fra Nordjylland, er cand.polit. og har siden 1992 stået i spidsen for udviklingen af PensionDanmark, der er et af Danmarks største pensionsselskaber. Desuden er han bestyrelsesformand for Danish Society of Education and Business (DSEB) og medlem af en lang række andre bestyrelser som for eksempel Arbejdernes Landsbank, Symbionfonden og Gigtforeningen, hvor han er næstformand. Han er desuden medlem af en række komiteer og advisory boards i World Economic Forum, UN Global Compact og OECD.

Ifølge det nyudpegede bestyrelsesmedlem ser han frem til at påbegynde arbejdet med Aalborg Universitet.

– Jeg ser frem til indsatsen i bestyrelsen for AAU, som er et af de mest dynamiske og innovative universiteter ikke bare i Danmark, men i Europa. Universiteterne står over for store og spændende udfordringer i de kommende år, hvor konsekvenserne af globalisering og digitalisering for alvor vil slå igennem. Her har AAU et meget stærkt udgangspunkt, siger Torben Möger Pedersen.

Enhver person har haft mulighed for at indsende begrundede forslag til kvalificerede kandidater til AAU’s bestyrelse. Ved fristens udløb var der indkommet forslag om i alt 41 kandidater, hvor bestyrelsen som indstillingsorgan indstillede Torben Möger Pedersen til posten, hvilket universitetets udpegningsorgan efterfølgende godkendte.

Rektor Per Michael Johansen glæder sig over det nye bestyrelsesmedlem.

– Jeg er meget glad for at få Torben Möger Pedersen med ombord. Han skal være med til at realisere AAU’s strategi Viden for verden. Med sin omfattende erfaring er han den helt rigtige til posten, og jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger Per Michael Johansen.

Aalborg Universitets bestyrelse er sammensat af 11 medlemmer, hvoraf seks medlemmer er eksterne. To medlemmer vælges af og blandt universitetets videnskabelige personale, ét medlem vælges af og blandt det teknisk-administrative personale, og to medlemmer vælges af og blandt de studerende.

Kommentarer

kommentarer

Be the first to comment on "Torben Möger Pedersen er nyt eksternt medlem af AAU’s bestyrelse"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*