Sådan undgår du hårtab

hårtab

Omkring en tredjedel af alle kvinder oplever hårtab i løbet af deres liv og tilsvarende gælder det for mænd. Der kan være mange årsager til, at man lider af hårtab og det er derfor ikke en ualmindelig lidelse. Både mænd og kvinder lider af hårtab, men du kan genopbygge dit hår, så du i fremtiden udgår hårtab. I denne artikel vil vi komme med nogle tips til hvordan du kan styrke håret og årsager til hårtab.

Årsager til hårtab

Hvis du oplever, at dit hår bliver tyndere er det vigtigt, at du besøger din læge. Det er vigtigt at få afklaret præcis hvad årsagen er til hårtabet, da dette afhænger af behandlingstypen. Nogle af de hyppigste årsager til hårtab er stress, for lavt stofskifte, polycystisk ovariesyndrom, en autoimmun reaktion (dit immunforsvar begynder at angribe hårsækkene) og stærk medicin som f.eks. visse former for antibiotika og kemoterapi.

Tips til styrket hår

Nedenfor ser du 6 tips til hvordan du styrker dit hår og dermed undgår hårtab.

1. Hvis du døjer med hårtab kan ekstra stærke B-vitaminer hjælpe. Dog skal du have din læge til at udskrive B-vitaminerne. Kosttilskud som fuldkornsprodukter, hvedekim og gærflager kan du også indtage, da de er rige på B-vitaminer.

2. Du kan også styrke dit hår ved indtagelse af rigeligt med sunde proteiner såsom ærter, bønner, linser, mælkeprodukter og nødder.

3. Kokosolie er særligt gavnligt for hovedbunden. Massere derfor en gang om ugen noget kokosolie i hovedbunden og sov med det om natten. Tag derefter et bad næste morgen og kom shampoo i håret inden du skyller det med vand, ellers er det svære at få shampooen ud igen.

4. Brug økologisk shampoo når du vasker håret og vask det kun ca. 2 gange i ugen.

5. Frugt og grønt indeholder vitaminer og antioxidanter, hvilket styrker dit hår og forhindrer et hårtab. Spis derfor rigeligt med frugt og grønt hver dag og gerne efter kostrådene der siger mindst 600 gram frugt og grønt hver dag.

6. Spis kerner og frø hver dag, da de indeholder mineraler og sporstoffer, som er gode til at styrke håret. Dette er blandet andet sesamfrø, græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner.

Behandling

Hvis ingen af disse ovenstående ting virker for dig, så er der hjælp at hente. Du kan nemlig få en behandling af hårtab og dermed få styrket dit hår. Dette kan dog være en mere tidskrævende proces, men har hjulpet mange med at få styrket hårsækkene.

 

Kommentarer

kommentarer

Be the first to comment on "Sådan undgår du hårtab"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*