Nu får 300.000 astmatikere hjælp til at få vejret

Birkegren

Der er masser af pollen i luften, og det vil plage mange astmatikere i de kommende måneder. Det findes der heldigvis effektiv medicin mod, men 4 ud af 5 får ikke det optimale udbytte af medicinen pga. af inhalatoren. Nu løser en nyudviklet inhalator alle de praktiske problemer, som astmatikere har kæmpet med de sidste 30 år.

Nemmere at tage sin medicin korrekt
Astmatikerne afhjælper typisk deres lidelse med medicin indtaget gennem en inhalator, hvilket ofte giver problemer. Talrige studier har vist, at fejl i håndtering af inhalatorer og inhalationsteknik betyder, at op til 80 pct. af brugerne ikke får optimalt udbytte af medicinen. Det er seks års intens forskning, der nu kommer ikke bare astmatikere, men også KOL-patienter til gavn, når de skal indtage deres medicin. Der er udviklet en inhalator, som ikke skal rystes før brug, og indånding af medicinen kræver kun en meget beskeden lungekapacitet. Inhalatoren skal ikke holdes lodret ved brug, hvilket er praktisk, hvis man er sengeliggende. Den nye inhalator skal bare åbnes for at være klar til brug. Den aktiveres af patientens luftstrøm, så medicinen når lungerne med fuld effekt. Det er nemt for alle uanset alder og baggrund.

Løsningen er intuitiv: Åbn, inhalér, luk
Den nye inhalator er designet, så den er lige så nem at anvende korrekt, som det er at åbne en øldåse. Inhalatoren er intuitiv i brug – allerede første gang: Åbn, inhalér, luk. Danmarks 300.000 astmatikere og ca. 430.000 KOL-patienter har nu fået et værktøj, der løser de praktiske problemer, som lungepatienter ellers bliver konfronteret med, når de indtager deres daglige medicin.

Færre medicinrester i miljøet
Inhalatoren har en præcis doseringsfunktion. Det betyder, at medicinen i inhalatoren er effektivt udnyttet, når doseringstælleren melder tom. Der er kun syv ekstra reserveportioner tilbage som sikkerhed, så der bliver smidt meget få medicinrester i skraldespanden. Flere inhalatorer med traditionelle doserings-funktioner indeholder stadig store medicinmængder, når tælleren står på nul, og inhalatoren smides ud. Med Danmarks 730.000 astma- og KOL-patienter betyder reduktionen en markant forskel for miljøet.

Økonomisk fordelagtig
Prisen på den nye inhalator fra Teva Pharmaceuticals ligger i mellemlejet, men er billigere end den mest brugte med tilsvarende indholdsstoffer. Til gengæld kan inhalatoren spare patienter, sundhedssystem og samfundet for mange af de udgifter, der er forbundet med forkert eller manglende medicinering af danskere med astma og KOL som fx akutte indlæggelser, sygedage og nedsat livskvalitet.

Kommentarer

kommentarer

Be the first to comment on "Nu får 300.000 astmatikere hjælp til at få vejret"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*