I Aalborg skaber vi ny kunst

Udviklingen i Aalborg gøres hver dag mere synlig gennem nybyggeri – men byens indre skaberkraft, kulturen, buldrer også derudaf med helt nye koncepter, såsom Musikkens Miks.

 

Nye kunstgenrer – det er noget, man selv skaber.

Sådan er holdningen i Musikkens Hus, der har skabt Musikkens Miks, hvor klassisk og rytmisk musik smelter sammen og giver publikum en helt ny oplevelse.

Musikkens Miks et helt nyt musikalsk univers, hvor store, rytmiske musikere med Aalborg Symfoniorkester i ryggen optræder med egne og helt nye værker, som de har komponeret eksklusivt til Musikkens Miks.

Således vil vi den 16. juni opleve uropførslen af Mads Langer, Eivør og Saveus’ egne kompositioner sammen med Aalborg Symfoniorkester.

–          Det helt enestående ved Musikkens Miks er, at det hele er 100 procent på kunstens præmisser. Jeg tror, det er blevet så stor en succes, fordi det giver plads til at folde både den klassiske og den rytmiske genre helt ud på sine egne præmisser og i samspil skabe en helt ny kunstform, som begge parter føler sig hjemme og forløst i, siger Jeppe Uggerhøj, programchef i Musikkens Hus.

Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus, glæder sig over samarbejdet og de nye koncepter. De sætter nemlig Aalborg på det kulturelle Danmarkskort.

–          Vi vil ikke være sådan et hus, som blot præsenterer færdige koncepter fra andre dele af landet og verden. Vi vil selv skabe kunst sammen med lokale kræfter og de kunstnere, der gæster os. Vi stræber kontinuerligt efter at sætte Aalborg på det kunstneriske danmarkskort. Det er godt for byen og for kulturen, og det er godt for den nordjyske selvforståelse, siger han.

Aalborg Symfoniorkester har ligget nummer ét på Spotify-listen med Simon Kvamms komposition til Musikkens Miks, som blev optaget i Musikkens Hus.

Næste Musikkens Miks finder sted i Koncertsalen 16. juni 2017 og er med Mads Langer, Eivør og Saveus.

Kommentarer

kommentarer

Be the first to comment on "I Aalborg skaber vi ny kunst"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*