Din rejse er billigst 53 dage i forvejen

momondo

Rejselystne danskere kan spare mange penge ved at booke ferien mindst 53 dage i forvejen, viser nye tal fra momondo, der har analyseret 7,5 milliarder flypriser. Billigste afrejsedag er tirsdag.

Det kan godt betale sig at være tidligt ude, næste gang ferien skal planlægges. Ved at booke sin rejse hele 53 dage i forvejen får man de billigste flybilletter og sparer i gennemsnit 29 procent. Omvendt får man de dyreste flybilletter, hvis man vælger at booke rejsen på afrejsedagen. Det viser en ny analyse af 7,5 milliarder flypriser fra rejsesøgemaskinen momondos 100 mest populære ruter, hvoraf de 49 er danske.

Undgå eftermiddagsflyvninger
Og det er ikke kun i forhold til at booke billetterne, at det er værd at have timingen på plads. Ifølge momondos rejsestatistik er det nemlig billigst at flyve om tirsdagen og om aftenen mellem kl. 18 og midnat, mens man får de dyreste flybilletter, hvis man vælger at flyve lørdag og på eftermiddagsafgange.

”Rejsende gør klogt i at huske de her gyldne regler, hvis de vil have de billigste billetter. Generelt kan det godt betale sig at booke billetterne to måneder i forvejen. Det er faktisk en konsekvent tendens ligesom nætter og tirsdage er billigste afrejsetidspunkter,” siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske talsperson.

Bangkok billigst om tirsdagen
Flypriserne er også påvirket af andre faktorer som afrejsedag, flyselskab, sæson og lufthavn – og faktorerne spiller meget forskelligt ind på den enkelte rute. Det er noget, som flyrejsende, der vil spare penge på deres flybilletter, bør tage i betragtning.

”Ifølge vores rejsestatistik er ruten København-Bangkok klart den mest populære danske rute. Her kan prisen i den grad variere alt efter ugedag, tidspunkt på dagen og sæson. Hvis man vil opnå de største besparelser til Bangkok, viser vores data, at tirsdag er den billigste dag, men at man faktisk skal bestille billetten hele 59 dage i forvejen for at score den billigste billet,” siger Lasse Skole Hansen.

Rejsende kan selv udforske, hvilke seks faktorer, der påvirker billetprisen med momondos værktøj Prisindsigt, som er tilgængeligt på 8.700 ruter verden over.

Tips til rejsesøgning
Du skal booke din rejse 53 dage i forvejen for at få de billigste billetter – og du kan i gennemsnit opnå en besparelse på 29 procent

  • Billetter er dyrest på afrejsedagen
  • Aftenafgange mellem kl. 18 og 00 er de billigste afgange
  • Det er dyrest af flyve om eftermiddagen
  • Tirsdag er den billigste ugedag at flyve på
  • Lørdag er den dyreste ugedag at flyve på

Rejsestatistikken er indhentet blandt 7,5 milliarder billetpriser på momondos 100 mest populære ruter, hvoraf 49 er danske.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *