Biblioteket opfinder cykeldrevet musikkoncept

Aalborg Bibliotekerne åbner i anledning af Aalborg Bæredygtighedsfestival med et CO2-neutralt musik- og pladebørskoncept, hvor strømmen leveres af cykler

Lad os slå det fast: Som idé er lån af bøger, musik, noder etc. på biblioteket et af de ældste og mest succesfulde bæredygtighedskoncepter.

Men når Aalborgs Bæredygtighedsfestival åbner d. 9. september, har Aalborg Bibliotekerne alligevel givet konceptet – og sine musiktilbud – en ekstra tand.

Bæredygtige toner

Sammen med Universitariet har Aalborg Bibliotekerne i anledning af festivalen opfundet en musikcykel, så publikum kan cykle lyden af deres yndlingsgruppe frem med egen muskelkraft – uden at belaste miljøet.

Samtidig har Hovedbibliotekets Musiklounge inviteret en 100% CO2-neutral bandkonstellation til at lyse op på loungens lille scene. Tonerne leveres her via et ultra-akustisk setup bestående af Jens Jepsen på bæredygtig vokal og akustisk guitar; og Albert Reinholdt Østergaard på pesticidfri kontrabas.

Sammen leverer bandet musik med lyrisk tyngde og rødder i et rytmisk univers inspireret af Dylans akkordsammensætning, Neil Youngs fingerspil, jazz, latin og underlæggende grundklange fra  kontrabassens dybsorte toneregistre.

Grøn vinyl og genbrugstoner

Samme dag har Hovedbiblioteket desuden inviteret Pladebørsen – der normalt udfolder sig i rammerne af kulturhuset Nordkraft – i en pop-up version. Her loves der musik for enhver smag med genbrugsvinyl i genrerne rock, funk, metal, samt soul, pop, klassisk, dansk, jazz og country.

Prismæssigt er der også noget for alle: De brugte plader starter fra 5 kroner, mens de virkeligt sjældne tryk finder deres eget prisleje på dagen.

Og som altid – kan der selvfølgelig lånes noder, bøger, cd’er, spil og meget mere fra en af verdens ældste bæredygtige institutioner, biblioteket.

Kommentarer

kommentarer

Be the first to comment on "Biblioteket opfinder cykeldrevet musikkoncept"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*